Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Calugarii zen se intorc la Bistrita.

La sfarsitul lunii martie, anul acesta, la Bistrita a avut loc o zi de practica zen cu calugarii de la Mokushozen-ji Bucuresti - discipoli ai maestrului zen de origine belgiana Myoken Bec, din Ungaria. In sambata respectiva, la sala "TeatruMask" de pe strada Crinilor, unde a avut loc evenimentul, au venit sa afle ce este zenul cam 20 de persoane de ambele sexe, unii mai tineri, altii mai batrani. Mircea si Marilena (calugarii) au aratat postura de zazen, au dat instructiunile necesare, au raspuns la intrebari, iar apoi toata lumea a facut zazen in reprize de aproximativ 30 de minute, alternate de reprize mai scurte de meditatie in mers (kinhin). O parte dintre participanti probabil nu au gasit ceea ce cautau si dupa pauza de masa nu s-au mai intors, dar pe langa cei care s-au intors au venit dupa-masa si altii, astfel ca la sfarsitul zilei, cand practica s-a terminat, in sala erau tot vreo 20 de oameni. Calugarii au fost multumiti de audienta si ne-au promis ca o sa revina sa mai facem zazen impreuna. Iata ca a venit vremea sa ne intalnim din nou, sambata, 22 iunie. Deci, "spatele drept, impingeti pamantul cu genunchii si cerul cu varful capului... lasati zazenul sa faca zazen"

 

Inscrieri si informatii la email zenbistrita@gmail.com, pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/188950564592742/  sau la tel. 0753.520.890 / 0761.634.686 (dupa ora 16,00).

Evenimentul va avea loc, in principiu, in aceeasi locatie (TeatruMask str. Crinilor, nr. 2), iar eventualele modificari vor fi anuntate in timp util participantilor inscrisi.

IMPORTANT - participantii sunt rugati sa aduca de acasa zafu (perna de meditatie) si zabuton (salteluta) sau doua paturi groase.

Pentru a acoperi cheltuielile evenimentului (chirie sala, transportul calugarilor) se va percepe o taxa de 20 lei/ participant, insa persoanele cu venituri reduse (pensionari, elevi, someri etc.) vor beneficia de o reducere de 50%.

 

Va multumim!

Organizatorii.

 

 

0 comentarii3129 vizualizări01 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0