Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Patriarhia Romana sustine Initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi".

Patriarhia Romana sustine Initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi", care are drept scop  ridicarea nivelului de protectie juridica in Uniunea Europeana a demnitatii, a dreptului la viata si a integritatii fiecarei fiinte umane de la conceptie.

Initiativa cetateneasca "Unul dintre noi" solicita Uniunii Europene sa inceteze finantarea activitatilor  care includ distrugerea embrionilor umani, in mod deosebit in domeniile cercetarii, ajutorului pentru dezvoltare si sanatate publica (www.oneofus.eu). Fidela credintei sale ca viata incepe din momentul conceptiei (fertilizarea), Patriarhia Romana atrage atentia asupra faptului ca distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.

In acest sens, Reprezentanta Patriarhiei Romane pe langa institutiile europene si Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au sustinut activ amendarea in Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (in special problema finantarii cercetarii pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 - Orizont 2020.

Prevazuta in art. 11 (4) din Tratatul privind Uniunea Europeana, o initiativa cetateneasca europeana trebuie sustinuta de cel putin un milion de cetateni ai Uniunii Europene, provenind din cel putin 7 state membre din cele 27, pentru a invita Comisia Europeana sa elaboreze o propunere legislativa corespunzatoare in domeniu.

Orice cetatean roman cu varsta de peste 18 ani are posibilitatea sa sustina Initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi" prin semnarea formularului de sustinere ce poate fi descarcat si imprimat de pe site-urile Patriarhiei Romane:
www.patriarhia.ro, www.basilica.ro, www.ziarullumina.ro si www.orthodoxero.eu sau prin completarea formularului electronic on-line de la adresa: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do?lang=ro.

Recomandam eparhiilor Patriarhiei Romane, precum si organizatiilor si fundatiilor

care functioneaza cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane sa sustina si sa

popularizeze initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi" pentru strangerea

unui numar cat mai mare de semnaturi.

Sprijinul dumneavoastra este de o importanta capitala pentru apararea dreptului la

viata si recunoasterea embrionului uman ca persoana din momentul conceptiei.

1 comentariu2940 vizualizări26 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0