Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Primarul Ovidiu Cretu joaca murdar la "referendum" dar bistritenii NU se vor duce la vot.

De cateva zile bune, toate canalele media sponsorizate de primarul Cretu din bani personali sau ai Primariei Bistrita, ne bombardeaza cu indemnuri de a participa la caricatura de consultare publica nascocita de mintea megalomana si cu conceptii dictatoriale de sorginte comunist-staliniste a lui Ovidiu Cretu. Se stie ca varianta de centura ocolitoare 2 Sud propusa de Cretu este cea mai proasta solutie din toate punctele de vedere, explicatiile fiind corect formulate de catre membrii organizatiei Bistrita Civica. Nu o sa insist aici asupra argumentelor pro si contra pentru ca eu sunt de mult convins ca varianta 2 Sud este total nepotrivita pentru Bistrita, desi eu alaturi de toti bistritenii onesti sustinem realizarea unei centuri sau variante ocolitoare in municipiul Bistrita, dar pe alt traseu, cel mai normal fiind  Nord prin apropierea localitatii Dumitra sau 3 Sud pe varianta Monar-Budacu de Jos-Jelna spre Livezile. Revenind la titlul acestui editorial am sa va arat pozele facute in aceasta dimineata la mai multe puncte de afisaj asa-zis electoral din municipiu deoarece oamenii lui Ovidiu Cretu au trecut la acte de sabotaj si vandalism rupand toate afisele opozitiei lui Cretu, adica a organizatiilor ecologiste, a miscarilor civice, si a oamenilor care doreau sa isi exprime public nemultumirile fata de aberatiile lui Ovidiu Cretu. Este ilegal, ilogic si incorect ceea ce se intampla in Bistrita, Ovidiu Cretu incercand sa isi bata joc de cetatenii acestui municipiu pentru a-si satisface doar orgoliul personal alaturi de interesele sale si de partid.

 

In aceste conditii, eu Marius Chiuzan condamn marsaviile savarsite de Ovidiu Cretu si acolitii sai inclusiv prin ruperea afisajului opiniei publice bistritene si invit bistritenii onesti din municipiu sa NU se prezinte la aceasta inventie numita referendum a primarului. Este singura metoda de boicotare totala a unei initiative personale proaste si neavenite a lui Ovidiu Cretu.

 

Prezentarea la urne si votul cu NU pentru centura 2 Sud sustinut de ecologisti si organizatiile civice nu este cea mai buna solutie deoarece prin simpla prezenta la urne bistritenii valideaza caricatura de referendum si "fac jocul" lui Ovidiu Cretu si a celor 12 consilieri vasali din cei 21 de reprezentanti ai municipiului.

 

Neprezentarea la urne si boicotul total este singura solutie impotriva unui gest dictatorial a lui Ovidiu Cretu si ai acolitilor sai care doar din motive pecuniare ce vizeaza "halci" din investitia teoretica de 174 de milioane de euro, deoarece astfel se poate arata ca bistritenii NU aproba gesturile lui Cretu, nu ii apreciaza demersurile si nici ideile aiurite pe care vrea sa le puna in practica.

 

Va invit sa NU va prezentati la urne deoarece referendumul lui Cretu este ilegal (sunt 2 hotarari judecatoresti definitive impotriva variantei 2 Sud) si imoral deoarece exprima vointa unei minoritati "minoritare" in fapt doar interesul personal al lui Ovidiu Cretu sustinut de USL care face jocul unei mafii transpartinice ce nu are legatura cu oamenii de bun simt din PSD, PNL, PPDD sau UDMR care prin reprezentantii lor, vasalii lui Cretu, au sustinut in Consiliul Local aceste aberatii.

Referendumul este si profund jignitor la adresa bistritenilor, deoarece ridica o problema arhicunoscuta si unanim respinsa de specialisti si cunoscatori, deoarece varianta 2 Sud este respinsa din start de toti oamenii de buna credinta, drept urmare nu poate fi facut un referendum pe teme ce sunt deja axiome si nu pot fi supuse unei dezbateri. Daca acceptam ideea de referendum pentru varianta 2 Sud, maine ne putem trezii ca acceptam alte trasnai ale lui Ovidiu Cretu care ne va propune un referendum prin care sa constatam sau nu ca: apa este uda, mersul pe jos nu e mecanizat sau ca aerul este respirabil.

 

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent

 

 

P.S. Conform unui sondaj sosit la redactie, la caricatura de referendum a lui Ovidiu Cretu din 29 septembrie vor participa maxim 15.000 de bistriteni din cei aproximativ 75.000 de cetateni cu drept de vot (aprox. 20 la suta din total), iar voturile vor fi impartite aproximativ: 10.000 pentru centura 2 Sud si 5000 impotriva. (Cele 10.000 de voturi se pare ca vor venii de la USL-istii mobilizati de catre primarul Cretu si structurile de partid ale coalitiei deoarce de pe acum exista amenintari ca oamenii partidului care nu se vor prezenta la vot si nu vor aparea pe liste ca fiind votanti vor fi sanctionati in maniera stalinista si vor suporta consecinte grave din partea celor care conduc vremelnic municipiul si tara.)

 

 

 

1 comentariu2478 vizualizări26 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0