Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
M-am saturat de Uniunea Europeana. U.E. a furat "legal" din Romania aproape 5 miliarde de euro.

De 7 ani de cand a intrat in Uniunea Europeana, tara noastra da in fiecare an 1 % din P.I.B. ca si contributie obligatorie la Uniunea Europeana, adica 1,2 miliarde de euro pe an - adica aproximativ 8.4 miliarde de euro in total. Banii acestia se vireaza anual, direct, fara proiecte, fara formalitati si fara complicatii, doar pe baza unei simple hartiute, un ordin de plata (ca si o chitanta de la aprozar) prin care Romania isi plateste acum "tributul" Uniunii Europene la fel cum platea in urma cu sute de ani tribut la turci sau contributii si despagubiri de razboi platite zeci de ani de romani la sovietici.

Acum alta este situatia, in schimbul unor vorbe mieroase, ca si: democratia, libertate si libera circulatie, romanii au intrat in Uniunea Europeana in 2007, dar nu inainte de a plati zeci de miliarde de euro direct si indirect tarilor mai "batrane" din U.E.  Romania a fost nevoita sa-si dea fabrici, uzine, banci, resurse naturale, in general aproape toata industria, economia si finantele ca tarile puternice din U.E. si aliatul SUA cu NATO, sa ne primeasca in asa zisul club select din care fac si ele parte, dar nu inainte de a ne distruge aproape total sau a ne lua ce am avut mai bun in tara asta.

Din visul romanilor pentru un trai mai bun, sau cel putin decent in Uniunea Europeana s-a ales praful, deoarece in 7 ani europenii beneficiind de complictitatea, vasalitatea sau chiar tradarea liderilor politici din Romania de dupa "Lovilutia din 89" au distrus agricultura, economia si finantele autohtone si ne-au dat la schimb doar iluzii si vorbe desarte despre drepturi si oportunitati.

In fapt, Uniunea Europeana s-a comportat cu Romania la fel de rau ca si conchistadorii spanioli cu indienii-americani cand le-au impus cu forta o noua randuire social-politica, un nou sistem economic sau chiar un nou sistem religios.

Daca conchistadorii au dat indienilor margelute de sticla pentru un pumn de aur, europenii au dat romanilor doar drepturi teoretice, iluzii dar si "sansa" de a deveni muritori de foame in propria tara, cersitorul sau hotul de serviciu al Europei (dupa modelul unei minoritati din o minoritate), stigmatizatul Europei sau tapul ispasitor pentru toate relele din Uniune.

Pentru a vedea cum si-au batut joc europenii din U.E.(nu din toata Europa) de Romania, la sfarsitul materialului am postat poze facute slide-urilor de prezentare a cunoscutului analist economic Radu Soviani, care a fost prezent in octombrie la Bistrita, la o intalnire cu oamenii de afaceri locali, unde a demontat unele mituri economice si de "integrare" in U.E.  Comentariile si concluziile materialului imi apartin in exclusivitate, dar situatia nefasta in care ne-au adus "prietenii" din Europa este reala si practic orice om de afaceri care a vrut sa acceseze fonduri de la U.E. imi va da dreptate mai ales ca pentru cateva zeci de mii de euro din banii comunitari, romanul nostru trebuie sa faca un metru cub de acte. Practic, Uniunea Europeana ia orice masura, inclusiv ilegale pentru a-i impiedica pe romani sa acceseze zecile de miliarde de Euro avute teoretic de catre Romania la dispozitie, prin sabotaje directe sau masuri ultra-birocratice care fac ca accesarea acestor bani sa fie aproape imposibila. Asa se face ca in 7 ani Romania a primit de la "sora" U.E. doar 3,67 miliarde de euro dar au dat fara probleme contributii de peste 8,4 miliarde de euro. Strigator la cer este si faptul ca majoritatea proiectelor europene sunt intentionat supraevaluate si axate pe lucruri neesentiale cum ar fi drumuri asfaltate pe campuri si prin paduri desi nu avem asfalt pe toate strazile din orase sau locuri de joaca si parcuri in varf de munte desi cele din localitatiile nostre arata ca dupa razboi. Nu mai vorbesc de banii aruncati pe cursuri si proiecte teoretice "de formare, instruire si pregatire" sau cel mult proiecte ramase doar in dosare, fara a ramane nimic practic pentru romani dupa "investitii" totale de sute de milioane de euro.  

 

In aceste conditii, dupa 1989 si in special in ultimii ani, am schimbat jugul de lemn al sovieticilor-rusi, pus in anii 40’-50’ pe Romania, cu jugurile de "aur" al U.E. si al Statelor Unite in conditiile in care nici "prietenii" rusi nu au renuntat la jugul avut pe tara noastra. Din nefericire, nici guvernantii actuali (ca si cei vechi din PDL) nu vor sa ia masuri in beneficiul cetateanului roman. Mai mult, ultimul acord cu "asasinii economici" de la F.M.I. si B.M.,  alaturi de marirea taxelor, impozitelor, marirea preturilor la energie si utilitati si vanzarea unor companii de stat profitabile duc la saracirea si mai accentuata a populatiei si caderea spre un prognozat faliment de tara si sclavia totala a majoritatii populatiei din Romania.

 

 

Marius Chiuzan.

 

  P.S: Atentie la poza 17. Ultima fotografie arata starea platilor din Moldova catre Imperiul Otoman, situatie care, in termeni mari, dar sub o alta forma, se intampla si acum catre Uniunea Europeana si Statele Unite.

 

 

 

5 commentarii2457 vizualizări06 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0