Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Bistrita a "pierdut" un prieten dar poate a castigat altul.(40 de poze)

4 martie este o data cunoscuta in viata romanilor ca si ziua in care a avut loc marele cutremur din 1977, cutremur care a luat viata la mii de romani si a lasat in urma pagube uriase Romaniei. Dupa cutremur, romanii s-au mobilizat si Romania a renascut cunoscand cea mai infloritoare perioada din existenta sa milenara. Cu acest preambul vreau sa trec peste sentimentele care m-au incercat la predarea comenzii Brigazii 81 Mecanizate Bistrita de catre generalul Florin Dan Grecu catre colonelul Ovidiu Uifaleanu.

In istoria recenta a Brigazii, generalul Grecu va ramane spre amintire ca fiind cel mai bun comandant pe care l-au avut bistritenii, cel mai abil, rafinat si inteligent comunicator cu presa dar mai ales un adevarat camarad pentru toti colegii si subordonatii sai. Plecarea generalului Grecu de la Bistrita la Bucuresti era un eveniment programat de mai bine de 6 luni si toti am stiut ca merita o avansare in functie si chiar una in grad, Bistrita fiind o rampa de lansare si un punct aproape obligatoriu in cariera multor generali din armata romana.

Situatia generalului Dan Grecu a fost insa alta, multi comandanti au venit si au plecat de la Bistrita, majoritatea fiind oameni buni de care ne-am atasat, insa generalul Grecu "ne-a uns la inima" si cu siguranta va ramane acolo pentru tot restul vietii noastre. Vorbesc de generalul Grecu la plural, pentru ca nu numai eu m-am atasat si am devenit amic al generalului Grecu ci si foarte multi jurnalisti si oameni ai Bistritei, ca sa nu mai vorbim de soldatii, ofiterii activi sau in retragere care il stiu si il apreciaza. Toti ii regretam plecarea de la Bistrita.

Cu siguranta, generalul Grecu va ramane peste timp un prieten al bistritenilor, (chiar daca el este prin nastere aradean) in cei aproape 4 ani petrecuti aici devenind si fiu al meleagurilor noastre.

Plecarea generalului Grecu este "un mic cutremur" pentru sufletul fiecarui militar bistritean, dar cred ca in aceasta lume aflata in permanenta miscare se vor face "reparatiile de rigoare" de catre colonelul Ovidiu Uifaleanu care, are dificila misiune de a fii la fel de bun ca si generalul Grecu in tot ceea ce face si poate chiar sa-l depaseasca.

 

 

Domnule general Grecu, cu respect pentru tot ceea ce ati facut pentru Bistrita si bistriteni va saluta cu drag -  Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent, care nu a uitat juramantul facut in armata - "Servesc Patria".

 

 

P.S: Am avut norocul si onoare sa-l cunosc mai bine pe generalul Grecu decat alti jurnalisti, deoarece sunt membru al "Asociatiei Cultul Eroilor", al Asociatiei colectionarilor "Bisnumfhila" si al Cercului de Istorie, toate de la Casa Armatei-Cercul Militar, astfel ca m-am intalnit de zeci de ori cu generalul Grecu in cei aproape 4 ani cat a fost la comanda Brigazii 81 Mecanizate Bistrita.

0 comentarii2646 vizualizări04 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0