Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Un "sarac si cinstit" a ajuns la inchisoare, unul mai este inca in libertate.

Cazul Jean Padureanu - In democratia romaneasca haiducii moderni iau averile de la saraci si le dau la cativa bogati. In aceste zile, opt "grei" ai fotbalului romanesc au intrat dupa cum meritau la inchisoare, avand de ispasit fiecare peste 3 ani de pedeapsa in zeghe. Decizia definitiva si irevocabila a instantei este cu siguranta corecta si bine fundamentata deoarece de zeci de ani dar cu precadere dupa `89, mafia fotbalului romanesc si-a batut joc de o tara intreaga si a frant inimile milioanelor de suporteri si fani infocati ai fotbalului romanesc. "Greii’ fotbalului au dat lovituri "grele" la bugetele locale si nationale si fiind "grei" au facut averi "grele" de zeci sau sute de milioane de euro. Nu discut de obraznicii si nesimtitii din acest grup de puscariasi, pe care ii stie o tara intreaga, ma rezum insa doar la bistriteanul prin adoptie Jean Padureanu. "Tata Jean" sau "Lordul" cum era cunoscut in fotbalul national si-a facut un renume in anii `80 cand Gloria era in divizia B, si din seria ei, stabilea, evident pe bani grei, cine promova in seria A. Jean Padureanu si-a capatat rapid numele de manipulator sef, om uns cu toate alifiile, care putea aranja orice meci, avand pile la Federatie, la arbitrii dar si la organele de partid comunist si "securitate" care din anumite considerente pe care nu le discutam acum, ii treceau cu vederea toate manarelile. Dupa `89, gratie unor ambitii locale si cu aranjamentele de rigoare ale "Lordului" Jean Padureanu, Gloria a intrat in - Liga I. Acolo a ramas aproape 20 de ani, timp in care Jean Padureanu a devenit "tata blaturilor" din fotbalul romanesc adica a hotiilor si aranjamentelor semi-legale, gratie si relatiilor pe care si le-a facut cat a fost in conducerea clubului Rapid Bucuresti.

In ultimii ani, Jean Padureanu s-a retras din conducerea executiva a clubului adica exact in perioada in care Gloria Bistrita era ingropata in datorii si doar subterfugii avocatesti si alocari de fonduri publice de la Primaria Bistrita si Consiliul Judetean BN au prelungit agonia unei previzibile intrari in faliment sau insolventa. Nu vreau sa intru in detalii si sa va prezint marile afaceri si "tunuri" date de Gloria si conducerea clubului, avandu-l in frunte pe Jean Padureanu ca si presedinte executiv sau presedinte de onoare.

Vreau doar sa subliniez faptul ca in Romania lui Ion Iliescu, (agentul KGB), sub care s-a distrus o tara intreaga, (au fost omorati oamenii in `89, au fost schiloditi la mineriade), toti din jurul acestui tradator au devenit foarte bogati dar in continuare Ion Iliescu se pretinde sarac si cinstit. La fel, toti care au fost in diverse functie de conducere la Gloria Bistrita sunt foarte bogati si au firme infloritoare, prospere fiind si firmele colaboratorilor si "sponsorilor" de la Gloria, deoarece caracatita fotbalului romanesc i-a protejat si pe ei. Lucrurile sunt putin mai complicate deoarece mafia fotbalului bistritean e in stransa legatura cu mafia fotbalului national care la randul ei are legaturi cu mafiile internationale ce opereaza pe burse ale pariurilor, pe burse ale transferurilor de jucatori si fac bani pentru politicieni, pentru oamenii din administratie si chiar servicii secrete.

In tot acest vacarm creat de mafie si mafioti, Jean Padureanu-"Lordul" bistritean apare ca un imaculat, sarac si cinstit, cu un singur apartament. Jurnalistii (majoritatea) nu au suflat o vorba despre toti cei care au fost pe langa el - sau in anturaj, ajunsi acum putrezi de bogati si de pe sudoarea bistritenilor a caror taxe si impozite au fost deturnate de politicieni corupti cu multa larghete asociatiilor private care au condus din punct de vedere financiar clubul Gloria Bistrita.

Acum, cand Jean Padureanu, pe buna dreptate este condamnat la inchisoare si executa o pedeapsa conforma cu legea in vigoare, s-a trezit din somn (doarme de cand era senator) primarul Ovidiu T.Cretu sa propuna gratierea "Lordului" adica sa se stearga cu buretele peste toate hotiile, escrocheriile si inselaciunile facute in ultimii ani la Bistrita. (oare de ce?, banii dati de primarie si C.J. la asociatia Gloria nu erau prea legal cheltuiti? sau de ce alte ilegalitati se teme Cretu sa nu se afle?)

 

Eu, Marius Chiuzan vin cu propunerea ca din contra, D.N.A, Procuratura si Politia Economica sa-si dovedeasca barbatia si sa-si extinda anchetele penale la toti cei care au avut functie de conducere la Gloria, sau au facut parte din Consiliul de Administratie si care sunt vinovati cel putin moral de dezastrul financiar in care a ajuns Gloria, cu datorii de sute de miliarde de lei vechi. Anchetele penale trebuie sa urmareasca si alte transferuri de jucatori la si de la Gloria, platile, salariile si premiile date fotbalistilor sau antrenorilor, care in unele cazuri pot fi demonstrate ca au fost suspecte daca nu chiar ilegale. (anchetati pot fi si politicienii care i-au sustinut si protejat pe acesti oameni dar si unii care lucreaza in institutii de "forta" ale statului si in "servicii" care au asigurata protectia "informativa" a mafiei din fotbal.)

Ultima mea propunere este ca stadionul din Bistrita sa revina la titulatura corecta de "Stadionul Municipal" sau "Stadionul Gloria Bistrita" deoarece numele unui condamnat penal definitiv nu poate si nu trebuie sa se afle pe poarta templului local al fotbalului si al sporturilor din municipiu, care prin definitie trebuie sa fie un loc al cinstei, onoarei, corectitudinii si al fair-playului, notiuni de care mafia fotbalului local si national sunt foarte departe.

Stadionul Municipal poate sa si ramana cu numele de "Jean Padureanu" dar atunci sa se puna o placa mare cu: " Jean Padureanu a fost un fotbalist bun si un presedinte foarte bun la Gloria Bistrita pana cand a inceput sa fraudeze statul Roman in dosarul "Transferurilor" drept urmare a fost condamnat penal definitiv si a ajuns in puscarie pentru asta".

 

 

Marius Chiuzan.

8 commentarii2436 vizualizări06 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0