Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sefa ISJ BN - PSD-ista Camelia Tabara, sustine extremismul si segregationismul scolar maghiar promovat de UDMR.

In tot acest timp doamna Tabara inchide tot mai multe scoli romanesti din judet. 

  In cadrul unei intalniri cu presa, profesoara Camelia Tabara a declarat ca este de acord cu infiintarea unei scoli distincte pe criterii etnice doar pentru elevii maghiari din Bistrita. Argumentul invocat de prof. Camelia Tabara ar fi ca elevii maghiari ce invata acum la sectiile distincte de la Colegiul National "Andrei Muresanu" au rezultate mai slabe la invatatura si prin lipsa performantelor scolare, acestea coboara toate calificativele de evaluare ale C.N.A.M., afectand inclusiv o viitoare finantare data de la Minister in functie de rezultatele elevilor la examenele si evaluarile din gimnaziu, liceu si evident la final - Bacalaureatul.

Argumentele prof. Camelia Tabara nu rezista unei gandiri logice, morale si corecte, conform principiilor europene - unitate in diversitate -, ce promoveaza integrarea, colaborarea si buna intelegere, nu izolarea, segregarea, separarea pe criterii etnice, ingradirea pe termen lung a unor drepturi, (dreptul la munca pe tot teritoriul tarii in care s-au nascut) inclusiv pentru minoritati.

Profesoara Tabara si-a uitat menirea de dascal, de om care trebuie sa invete si sa educe corect tanara generatie, in spiritul tolerantei si bunei intelegeri, acum ea promovand izolarea unor tineri elevi de etnie maghiara prin acceptarea propunerilor extremiste venite de la UDMR dupa modelul invatamantului hortist din Transilvania anilor 1940-1944.

Profesoara Tabara a uitat ca a avut o atitudine total opusa fata de elevii rromi - tigani din Bistrita care invatau la Scoala Generala numarul 2 de pe strada Odobescu, unde, la propunerea primarului Ovidiu Cretu - seful ei politic in organizatia municipala PSD si in Consiliul Local Bistrita a acceptat desfiintarea acestei scoli. Atunci, Camelia Tabara si Ovidiu Cretu sustineau ca elevii rromi-tigani trebuie integrati in randul majoritarilor romani deoarece au rezultate slabe la invatatura dar ca alaturi de ceilalti elevi din scolile municipiului vor reusi sa invete mai bine si sa se adapteze la societatea democratica actuala.

Acum, Camelia Tabara si-a schimbat argumentatia, la cererea extremistilor din UDMR, fiind de acord cu separarea pe criterii etice, chiar ea recunoscand ca elevii maghiari au rezultate mai slabe la invatatura. In loc sa-i ajute cu profesori mai buni, cu meditatii si ore suplimentare, cu activitati extra-didactice alaturi de elevii eminenti romani de la C.N.A.M., Camelia Tabara este de acord cu extremistii maghiari ce propun infiintarea unei scoli-liceu in cladirea scolii generale de la C.N.A.M. sau in imobilul actualului internat al aceluiasi colegiu.

Ce urmeaza, doamna Tabara? Puneti garduri cu sarma ghimpata intre elevii romani si elevii maghiari? Ridicati garduri de zeci de metrii ca acesti copii si tineri sa nu se mai vada intre ei? O sa le puneti banderole distincte (sau stea galbena hortista-nazista ?) pe etnii ca sa se stie cine sunt cand se intalnesc pe strada si sa nu se amestece intre ei?  Unde se va ajunge cu aceasta nebunie extremista propusa de unii lideri UDMR?

Cum puteti, doamna Tabara, in calitate de profesor, om si parinte sa sustineti aceasta separare a copiilor nostri pe criterii etnice cand toata lumea doreste integrare, colaborare, pace si prietenie intre etnii?

Doamna Tabara, atat de tare obedient politician ati devenit incat ati ajuns sa aprobati orice directiva de la partidul din care faceti parte si v-a pus in functia de Inspector Scolar General (PSD) incat nu mai tineti cont de interesele etniei din care faceti parte si a tarii pe care o reprezentati ca demnitar al statului Roman.

La final va amintesc articolul 1 din Constitutia Romaniei care spune clar ca aceasta tara - Romania, este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. In alt articol se spune ca separarea si segregarea, indiferent pe ce criteriu, este strict interzisa.

O ultima sugestie-daca mai aveti constiinta si morala crestina in dumneavoastra si credeti ca nu puteti face fata presiunilor venite din partea PSD de a onora cerintelor extremiste ale UDMR, puteti sa va dati demisia din functia de inspector sef si sa lasati pe altcineva care sa poata reprezenta mai bine interesele tuturor elevilor din municipiu si din judet, nu numai celor cateva sute (300) care-si doresc separarea pe criterii etnice a invatamantului din Bistrita dar evident ca scoala sa fie platita din fondurile statului roman si nu private, asa cum este invatamantul alternativ si etnic (pe langa cel de stat obligatoriu) in doar cateva mici state europene.

 

 

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent.

 

 

 

P.S: - Doamna Tabara, va reamintesc ca in judet sunt cateva mii de copii proveniti din familii mixte sau de maghiari care nu frecventeaza cursurile in limba maghiara deoarece ei si parintii lor refuza sa participe la proiectele unor extremisti din UDMR sau alte organizatii politice radicale, fiind constienti ca un invatamant in Romania doar in limba maghiara le limiteaza sansele la o evolutie normala in viata sociala, politica si pe piata muncii din Romania. Acesti parinti si copii nu doresc sa ajunga taietori de lemne sau cultivatori de cartofi pe mosiile baroniilor din UDMR din Harghita si Covasna si nici nu vor sa ia calea exilului in Ungaria, unde sunt primiti cu "bidos olah" - desi sunt etnici maghiari  nascuti in Romania.

 

Vezi si:


SEGREGAREA ETNICA HORTISTA.... IN BISTRITA EUROPEANA !

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=2&article=14184

 

 

Vecine secui, vrei autonomie? Iti dau. Dar ce faci cu ea?

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=2&article=8384&comment=8384

 

 

 

 Politicianul Alexandru Toniuc "i-a dat" primarului Ovidiu Cretu 2800 de miliarde de lei vechi.(25 de poze)

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=16&article=14287

 

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro

1 comentariu12670 vizualizări17 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0