Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Hai acasa Nelule ca te asteapta Cretu.

Am stiut de la inceput ca viata de ministru al muncii a lui Ioan Nelu Botis va fi scurta. De ce?

Pentru ca a inceput sub auspicii nefaste, cu taieri de venituri la pensionari, sugari, mame, profesori, medici si aproape la toti bugetarii. La aceste dezastre abatute asupra romanilor o contributie, cel putin formala a avut si Ioan Nelu Botis. Nu e vina lui, el a semnat doar ca …primarul (ministru) ce i s-a pus in fata de PDL si liderii lui din umbra. A fost un pion sacrificat (nu de sacrificiu ce se transforma in regina). Nelutu Botis si-a facuta datoria fata de partidul sau  actual, si a fost rasplatit regeste cu salarii, venituri directe si indirecte pentru el si membrii familiei sale, precum si pentru PDL-isti din BN, inclusiv prietenii din presa locala scrisa. Sa traiasa. Capul face, capul trage si mai ales ca totul se plateste in viata, sub o forma sau alta.

 

Nelutu si-a dat demisia, usor, foarte usor, parca mult prea usor.

Si atunci ajung la o posibila explicatie. "Si-a facut treaba" . A atras asupra lui oprobiul public si acum se retrage de pe prima scena a politicii nationale. Modelul smecher e vechi iar ultima data a fost pus in practica tot de PDL cu super baronii, contii si maharii Blaga, Videanu si Berceanu, greii partidului ce au fost retrasi pentru a putea aparea in 2012 curati, imaculati, nici gura nu le miroase si nici usturoi ...(din fonduri guvernamentale si europene) nu au mancat.

 

Demisia lui Botis pare de onoare, dar pentru mine e de oroare, soc si groaza, la cat de perversi pot fi unii lideri din PDL care l-au manevrat pe Botis, evident avand si el partea lui de vina, acceptand sa fie papusa in mana lor.

Gata si-a incetat misiunea, poate va fi pregatit sa candideze ca si comisar (sovietic) european pentru munca, poate. Momentan are alta misiune. Sa mimeze democratia si concurenta locala, sa candideze la functia de primar al Bistritei in 2012, si sa "il bata" pe Cretu, luindu-i fotoliul. Sansele sunt slabe deoarece momentan are o imagine foarte proasta, personala, dupa legile semnate de el si dupa dezastrul facut pana acum de guvernele PDL - Boc- Basescu.

 

Dar sa nu uitam de miliardele de euro manevrate de PDL care, cel putin partial, o sa fie bagate in campania din 2012 si urmatorii ani, unde PDL are sanse, mai ales ca romanii uita de raul suferit pentru mici avantaje de moment. In plus mai este aproape un an in care PDL si Boc pot primi unda verde de la seful lor Basescu si sa treaca la masuri populiste de asa zisa buna stare, si cred ca vor veni.

Asa ca Nelutu are o sansa, mai ales ca, Cretu nu a facut nimic notabil in mandatul sau. Strazile sunt murdare, prafuit si asfaltul "bombardat, iluminatul lasa de dorit in oras, cu exceptia zonei centrale, in urbanism e dezastru si Cretu nu e strain de el. Nu a facut inca nimic notabil. Are ceva puncte la atragerea fondurilor europene, dar pe lucrari supraunflate (de 2-3  cel putin) ca si pret, care nu prea au impact asupra vietii bune a bistritenilor. In rest doar incapatanare, ambitii personale si de partid, invidie, rautate, comportament dictatorial si dusmanie, atata vine de la Cretu.

In aceste conditii Botis, cu o campanie desteapta ar putea ajunge in turul doi la locale si sa il bata pe Cretu. (orice candidat ajuns in turul doi il bate pe Cretu la Bistrita). Daca se schimba legea electorala si va fi un singur tur la locale, Cretu are prima sansa. Dar totul e relativ mai ales ca pentru campania de la locale se vor scoate toate murdariile despre candidati iar Botis si Cretu au cateva la activ ce vor fi speculate electoral.

 

Asa ca Nelutule, hai acasa, intre noi "muritorii de rand" si incepe pregatiriile pentru locale si "bataia" cu Cretu, evident daca te lasa sa ambalezi motoarele la maxim Ioan Oltean cel Mare si nu il va sustine pe Cretu mai  mult, evident indirect si din umbra asa cum a facut in 2008.

Cine stie - cunoaste.  Vom reveni.

 

 

 

 

Marius Chiuzan.   

0 comentarii3024 vizualizări20 aprilie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0