Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Iohanis - omul aliantei PNL-PSD.

Nu am fost si nu sunt membru al niciunui partid, iar de 25 de ani studiez si acum am ajuns sa cunosc bine clasa politica nationala. In urma cu peste un an de zile, in cercurile jurnalistilor profesionisti s-a aflat de un plan politic, despre care mi-am aminitit acum.

Despre ce era vorba. Cele 2 partide mari din Romania, PSD si PNL si-au impartit sferele de putere si influenta si vor sa mai tina tara "in adormire" 5 ani, evident in joc fiind si Iohanis. In pasul unu, PNL si "opozitia" castiga majoritatea la europarlamentare in folosul crestin-popularilor europeni si PSD face "joc de glezne - non-combat".

 In  pasul 2, tot PSD- ul pune un/o candidat/a de forma, usor de combatut, si Iohanis castiga inca un mandat la Prezidentiale. Bun. Toate acestea s-au indeplinit. Le-am vazut deja si numai discutam detaliile si mijloacele perfide dar rafinate prin care s-au realizat.


Urmeaza pasul 3.  PNL ajuns la guvernarea face "gafe dupa gafe- programate" si pierde alegerile locale si parlamentare din toamna, iar PSD si aliatii ies iar castigatori. Si acest pas e pe cale sa se indeplineaca. Semnalul l-am vazut cand Iohanis a declarat ca va prelungi starea de alerta si mai toate ingradirile impuse populatiei. Iohanis face asta dupa un plan bine stabilit, in care va destabiliza pana la fundatie PNL -ul. Astfel, toata ura populatiei, acumulata in aproape 3 luni de carantina Covid, greselile guvernarii, abuzurile institutilor statului vor fi "decontate" electoral de PNL.  (ascunderea informatilor despre Covid din ianuarie pana in martie, "exportul de sclavi" din pandemie prin aeroportul Cluj, "contactul german pt sparanghelul" cu avioane charter, inghesuiala in vami, carantinarea fortata, amenzile uriase dar si cheful lui Orban, cheltuielile uriase facute preferential si cu firme de casa)  

Se vor adauga si alte nerealizari, nemarirea pensilor, nemarirea alocatilor si incalcarea promisiunilor facute la "prezidentiale" cu: pensile speciale taiate prin ordonante, stoparea defrisarilor de paduri, dreptate - justitie sociala, tragerea la raspundere a vinovatilor din actuala opozitie (ati vazut un acuzat arestat pentru miliardele spuse in decembrie de Catu?)  etc.  Practic toate oalele sparte vor cadea in capul liberalilor. Iohanis nu mai are ce pierde, face ce vrea dar altii platesc, doar el are mandatul garantat inca 4 ani.

Revenind, Iohanis face ce stie mai bine, antagonizeaza populatia, lanseaza informatia ca el si guvernu PNL vor prelungi starea de alerta, populatia se revolta doar in forul interior, nu pe strada, iar PSD si aliatii resping in Parlament prelungirea starii de alerta si devin salvatorii natiei si evident castigatori la urmatoarele alegeri.

Final fericit pt politicieni. PNL pleaca de la guvernare dar cu vreo 15 de miliarde de euro imprumutati, acum in contul firmelor prietene, PSD revine la guvernare si isi continua planurile, iar Iohanis ramane presedintele combinator-dezbinator al romanilor.


De pierdut pierde tara si romanii.

Cat despre Iohanis, el a fost in permanenta omul lui Ion Iliescu si a PSD, (ca parte a binomul Rusia-Germania, ce conduc de dupa 89 Romania pe plan economic, financiar, politic, etc),  atat cat a fost inspector scolar, primar al Sibiului sau presedinte al Forumului German, sau mai tarziu in USL. Doar ca majoritatea romanilor au uitat asta.

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent.  

 

foto - net 

0 comentarii10290 vizualizări14 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0