Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Bistritanews.ro - ziarul bistritenilor onesti a implinit astazi 10 ani de activitate.

In primavara lui 2010 am demarat propiectul unui ziar on-line ajutat de  cativa oameni inimosi, dar realizarea lui a durat cateva luni pana la deschiderea efectiva in data 23 august 2010. Am ales intentionat data pentru a da o conotatie pozitiva zilei, pentru a echilibra balanta, unde dupa cele 2 dezastre nationale din 1939 si 1944,  a venit 23 august 1991 cu podul de flori dintre Romania si R.Moldova si in 2010 cu deschiderea acestui ziar.

La inceput a fost foarte greu si dificil este si in continuare sa faci zilnic un ziar independent, necompromis politic, admnistrativ, economic si financiar, fara sa dai stirile cerute de "piata" adica fara cei 3S - scandal, sex, sange. E dificil sa traiesti in capitalismul de tip mafiot din Romania, fara contracte de la stat, fara bani de la politicieni, fara bani de la institutii sau din administratia locala, dar  nu e imposibil.

      Bistritanews a demonstrat ca se poate trai decent, doar cu multa munca si publicitate privata, putina si ieftina, dar se poate.

      Cu multa daruire, cu sacrificiul meu si a zecilor de voluntari am tinut timp de 10 ani acest ziar. Pe langa comunicatele si informarile de presa ce le postam gratis-free,  (deranjeaza fatucile din presa locala deoarece nu se mai pot lauda ca ele au muncit o stire - fiind comunicatul postat integral pe Bistritanews.ro) in acest ziar au scris multi bistriteni, oameni de cultura si arta, preoti, ingineri, rezervisti militari, istorici, elevi si studenti, etc. Au scris si oameni simpli care au dorit sa se exprime liber si neingradit, sa ii arate necazurile sau sa prezinte pur si simplu o stare de fapt.

Bistritanews a fost si va ramane deschis tuturor bistritenilor care vor sa se exprime liber dar asumat prin semnatura, refuzand statutul de anonim critic sau delator cum mai apar unele materiale prin presa, in special in cea nationala.  Bistritanews a reusit sa ramana pe podiumul ziarelor de calitate din Bistrita-Nasaud avand zilnic peste 15 mii de vizualizari pe materiale in 24 de ore, cu recorduri de 50—60 de mii. Asta arata inca o data ca bistritenii din judet, din tara si din lume, acceseaza un ziar ce le ofera doar informatii pure, corecte si relevante, fara interpretari subiective a faptelor, filtre neavenite sau cenzura informatilor oficiale sau a celor asumate.

Bistritanews va ramane in continuare un ziar echidistant, nepartizan si adeptul informatilor pure, in ciuda tuturor recomandarilor de a trece spre comercial, spre vandabil sau spre oferta financiara a mai marilor zilei.

Chiar daca este an electoral, nici acum Bistritanews nu s-a angajat in propaganda politica, dar este deschis in continuare sa publice sub forma de comunicate toate materialele venite de la partide si candidati, fara cost-free-gratis, cu conditia sa fie trimise spre redactie (eu si colegii mei voluntari nu mai participam de multi ani la conferintele de presa politice locale si foarte rar la cele din administratie).

Da, a face un ziar on-line e greu dar e mai greu sa il mentii, sa il alimentezi zilnic cu 10-15 materiale informative diferite, iar acum in vreme de pandemie oficiala, acest lucru este si mai dificil. Evident ca nu vom abandona munca la acest ziar, nu vom inceta sa cautam adevarul si faptele relevante pentru municipiul si judetul nostru, chiar daca a fi jurnalist independent e tot mai greu si mai costisitor, mai ales daca refuzi sa lucrezi cu bani de la stat sau bani politici. 

Cu convingerea ca ne vom revedea tot on-line pe Bistritanews si peste 10 ani sau cati ani ne va da Bunul Dumnezeu sanatate si putere de munca, va invit dragi cititori sa fiti in continuare alaturi de noi si chiar sa contribuiti cu stiri si informatii corecte la realizarea acestui ziar.

Multumesc tuturor colaboratorilor si voluntarilor acestui ziar, purtatorilor de cuvant si sefilor de institutii ce publica in Bistritanews materiale asumate. Multumim famililor celor care isi sacrifica timpul si bruma de bani pentru a munci voluntar si pentru acest ziar, si evident familiei mele care m-a inteles si m-a ajutat de 10 ani sa realizam aceasta publicatie de suflet.

 

 

Va salut cu drag,

Marius Chiuzan - jurnalist liber si idependent

23 august 2020.

 

 

 

 

 

(Promisiune respectata de 10 ani) 

Vezi si: 

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=16&article=14

0 comentarii12551 vizualizări23 august 2020
rss 2.0
rss 2.0