Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
In aceste zile, Romania a mai pierdut oficial, un milion de cetateni.

Conform INS, Romania are 19,1 mil de cetateni, dintre care aproape jumatate traiesc si muncesc in strainatate. Cu toate acestea guvernatii nu fac nimic sa ii aduca pe romani acasa, ba dimpotriva.

Anuntat ca un mare triumf al generalul de la PNL - Ciuca si a guvernul PSD-PNL condus de Ciolacu, actul prin care Romania accepta ca cetatenii ei din Spania sa fie si cetateni spanioli, este in realitate o mare gafa, o greseala, poate chiar o mare tradare. Un milion de romani traiesc in Spania cu statut de rezidenti, sau muncitori temporari, majoritatea neavand intentia sa se mai intoarca in tara din cauza saraciei din Romania, a salarizarii reduse (420 de euro pe luna minim), a sistemelor de educatie si a sanatatii precare, a birocratiei, a mizeriei politice din ultimii ani, etc. Acum cand acesti romani vor avea si cetatenia spaniola, e clar ca nu vor mai veni in tara. Vor ramane definitiv in Spania, si vor mai trece, din ce in ce mai rar prin fosta lor tara.

Consecintele pentru noi romanii ce rezistam eroic in Romaniei vor fi mai rele/grele decat ne inchipuim. Depopularea inseamna venituri mai putine la buget, venituri mai putine pentru familiile ramase acasa, batrani in mod special, dar si mai putine taxe si impozite ce nu vor mai fi incasate , teoretic, de la cetatenii apti de munca ce ar putea reveni acasa. Asa ca adio sistem de sanatate dezvoltat, cultura si invatamant reformat, adio salarii si pensii marite, etc.

Mai mult, Romania pierde si zeci/sute de mii de copii, ce se vor naste si vor popula noua patrie, vor aduce beneficii Spaniei si nu Romaniei care are deja populatie putina si imbatranita.

 

Concluzia e clara. Cei ce ne conduc din coalitia PSD si PNL ori sunt prosti si nu au calculat impactul acestui gest ori sunt tradatori si submineaza dezvoltarea si viitorul Romaniei, chiar poate supravietuirea ca si neam si tara.

 

Marius Chiuzan - jurnalist independent.

0 comentarii2142 vizualizări22 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0