Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Mega hotia de la Rosia Montana.

"Oamenii din Rosia Montana nu isi doresc decat sa munceasca…dar oamenii din Romania-Ungaria-Serbia-Bulgaria si din noua Romania nu isi doresc decat sa traiasca".

 M-am saturat de reclama mincinoasa, falsa, banditeasca de la televiziunile nationale, atat cele ale puterii cat si ale opozitiei politice. Pe toate posturile tv mari apar spoturi publicitare platite de firma canadiana cu actionari americani, Gabriel Gold Corporation, prin care o femeie vaduva, lacrimogena si mosnegi senili vor sa munceasca.  (asa par personajele din clipuri, desi, poate in realitate au alta situatie). Lasati-ne sa muncim spun acestia cu lacrimi de crocodil in ochi, evident in clipuri publicitare platite regeste de americani  cu scopul de a obtine un curent de opinie favorabil pentru GGC.

Scopul e clar - prostirea romanilor, impresionarea lor si schimbarea unei opinii corecte spre una amagitoare, falsa, minicinoasa.

In fapt este vorba de ideea ca vreo 2 mii de oameni vor avea de lucru la Rosia Montana daca ii lasam pe americanii de la GGC sa ne exploateze aurul prin metoda cea mai convenabila lor si mai profitabila, adica tratarea minereului ce contine aur cu cianuri pentru separea pretiosului metal de restul metalelor si in special de roca, sau pamantul steril.

 Aici e clara problema. Majoritatea romanilor se opun folosirii cianurilor pentru simplul fapt ca aceasta substanta este foarte toxica, provocand boli foarte grave in special diverse tipuri de cancer cu evolutie rapida spre deces.

In aceste conditii romanii din Transilvania, unguri de langa Tisa, sarbii si bulgarii de langa Dunare si romanii de la varsarea Dunarii se opun categoric folosirii cianurii, mai ales ca exista pericolul urias ca cianurile din viitoarele bazine de decantare de la Rosia Montana sa ajunga in sursa lor de alimentarea cu apa potabila.

Deci e clar, nu exista o pozitie favorabila cianurilor la Rosia Montana si de aceea compania GGC da reclame de milioane de euro televiziunilor nationale pentru a schimba acesta impresie si perceptie actuala, corecta.

Dar mai este o problema grava. Tot mai multe asociatii si fundatii romanesti-patriotice, dar si straine, spun pe buna dreptate ca aceasta companie nu are dreptul sa exploateze acest aur, care este al romanilor, desi mafia lui Nastase le-a semnat contractul iar mafiile lui Tariceanu si Boc l-au prelungit, mai ales ca acum si presedintele Basescu e de acord cu el, adica ca americanii sa ia aurul romanesc.

 Pai chiar aici e problema, aurul doar de la Rosia Montana valoreaza aproape 60 de miliarde de euro si cum se scumpeste metalul galben va ajunge la anul la 100 de miliarde de euro.

Din tot acest banet, Romania prin guvernul sau, va primi doar 4 la suta din profit adica mai nimic desi in lume pentru asemenea exploatari tarile civilizate fara guverne tradatoarea sau mafiote primesc 80 la suta din profit.

 Se vede clar ca e vorba de o mega-afacere, excrocherie, hotie sau cum vreti sa ii spuneti, la care toti guvernetii, adica fostul FSN=PSD,PDL,PNL si UDMR la nivel inalt, sunt partasi, adica vor imparti daca nu au impartit deja, mega comisioanele pentru acest mare furt la adresa poporului roman. In tarile nordice si cele arabe care au resurse, statele impart profitul cu cetatenii, fie direct varsandu-le banii in cont fie indirect scutind proprii cetateni de la plata asistentei medicale, universitatiile si scolile fiind gratuite, etc.

La noi statul condus de FSN ne fura pe fata, ne trateaza interese si ne si mint, desi Dumnezeu ne-a lasat aceste resurse pentru a fi folosite de poporul roman, de catre toti ceteteni din tara, indiferent de etnia lor.

 Concluzia e clara, exploatarea de la Rosia Montana si de la Rosia Poeni nu trebuie facuta de companii straine prin contracte de furt pe fata ci prin renegociarea lor la cote reale, adica 80 la suta din profitul net pentru Romania si le ajunge si lor, americanilor, 20 la suta din profit. Mult mai bine ar fi daca guvernantii nu ar mai fura si ar da bogatiile subsolului unor companii locale, chiar de stat care sa exploateze resursele in folosul poporului roman, titularul de drept, de fapt si divin al acestor resurse.

 A da aurul americanilor si ai lasa sa il exploateze cu cianuri ar fi ca si cum ai permite sa se faca trafic de droguri, de fiinte umane, de arme, doar ca sa le dai la cativa oameni de lucru "sa mance si gura lor" fara sa ti cont de morala si mai ales de suferinta a milioane de oameni.

 Reclama GGC poate fi considerate chiar nazista, daca facem comparatia cu "bietii germani" care la sfarsitul razboiului si-au pierdut locurile de munca dupa ce nu mai puteau sa maltrateze si sa ucida milioane de oameni nevinovati in lagarele de concentrare hitleriste.

 

 

 

Marius Chiuzan.  

 

  PS. Orice comentariu care va face reclama companiei GGC va fi sters deoarce aceasta e opinia mea, pe ziarul meu, unde nu se face reclama la fapte si acte imorale, ilegale si profund anti-nationale.

 

 

 

 

4 commentarii3003 vizualizări10 noiembrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

andrei
15 Martie 2012 - 10:47

am vazut pe facebook au dat like pe proiectul rosia montana (adica sunt de acord ) astia sunt inconstientii

francisc
21 Ianuarie 2012 - 13:01

Personal, nu am nevoie de vizionarea niciunui reportaj. Acest contract al statului român cu Gold Corporation este o jignire adusă inteligenței noastre și un atentat la viitorul copiilor și nepoților noștri. Iar reclamele pe care le fac pe toate canalele media sfidează orice limită a bunului simț. Aveți aprecierea mea pentru acest articol, domnule ziarist... Nu știu dacă chiar aveați nevoie?... Oare chiar nu e nimic de făcut ?... Șansele de a reuși blocarea acestui furt sunt destul de mici, dar cine ne oprește să ne opunem?...

mihai
08 Decembrie 2011 - 20:15

Am vazut mai multe reportaje despre rosia montana dar asta le intrece pe toate:
www.ziarul-bn.ro/dobleepedentar-despre-rosia-montana-difuzat-de-euronewsde-euronews

Uitati-va si dati-l la cit mai multa lume adormita sa vada ce jale au lasat mizerabillii de la gold corporation prin alte tari unde au exploatat aurul;doar jale , moarte , saracie si boala ...CEEA CE EI PROMIT IN LEGATURA CU PROSPERITATEA ZONEI E O MARE MINCIUNA .RECLAMA PE CARE SI-O FAC IN ROMANIA E COPIE LA INDIGO CU CEA FACUTA IN ALTE TARI .

violeta
11 Noiembrie 2011 - 01:16

si pe mine ma deranjeaza reclamele si gandesc ca si tine dar proiectul va merge mai departe

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0