Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Calcati pe iarba si va plimbati cu bicicleta.

Am trait sa o vad si pe asta. Primarul Bistritei - O.T. Cretu recomanda bistritenilor sa calce pe iarba. E drept ca e vorba de iarba, mai precis de gazonul montat de municipalitate pe bani grei, din banii bistritenilor, in parcuri sau alte spatii publice.

In cadrul unei conferinte de presa, jurnalista Cristiana Sabau la interpelat pe primarul Cretu referitor la amenzile date de politia comunitara pentru ca au calcat iarba in municipiu. In aceste conditii Cretu a explicat ca amenzile sunt pentru cei care au trecut peste iarba cu utilaje sau au depozitat moloz, gunoaie etc. pe spatiul verde. Primarul a tinut sa sublinieze ca nu a fost amendat nici un bistritean pentru faptul ca a stat cu "piciorul" pe iarba. Mai mult Cretu a spus ca este dispus sa plateasca din buzunarul propriu eventuala greseala a politistilor comunitari daca cineva a fost sanctionat ca doar a trecut prin iarba. Cretu a recomandat copiilor, tinerilor si adultilor sa stea pe spatiul verde, tip gazon si sa se plimbe in voie, dupa un model practicat in lumea civilizata, unde oamenii pot sa stea la soare in iarba verde a unui parc public. In acest sens municipalitatea va instala pancarde cu "Calcati pe iarba" "Calcatul pe spatiul verde este permis" ...sic, sic ....

Masura mi se pare normala, chiar salutara pentru un oras civilizat ce se vrea european, unde urmele de civilizatie saseasaca si austro-ungara trebuie cautate de arheologi deoarce se vad tot mai rar din cauza saraciei generalizate si a unei administratii mai putin performante in relatia cu cetatenii.

In alta ordine de idei, acelasi primar Cretu, (se pare ca astazi l-a palit omenia) a anuntat ca se poate circula de acum cu bicicletele prin Parcul Municipal, mai ales ca pe aceasta temperatura exterioara nu mai sunt copilasi la plimbare cu mamicile lor pe alei. In aceste conditii se redeschide singurul loc din municipiu unde biciclisti se pot plimba in voie, deoarece in rest nu exista piste amenajate, (nu marcate) unde sa te poti plimba in siguranta cu bicicleta. Anuntul "bomba" din partea primarului vine dupa masura aberanta din vara cand a fost interzisa intrarea in parc cu bicicletele si chiar au fost avertizati sau amendati unii biciclisti.

 

Marius V. Chiuzan.

0 comentarii3031 vizualizări26 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0