Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
"Prostitutie politica" la primarie. L.A.Ungur a fost consilier timp de doar 2 ore.

De mic copil am auzit expresia populara "nu te baga in troaca ca te mananca porcii",expresie care se refera in contextul politic actual la faptul ca ACEASTA clasa politica se preteaza la orice marsavii si jocuri infecte pentru a-si atinge scopul. Aceste lucruri le stiu de foarte mult timp si le-am explicat inca din 2007 fostului meu prieten Adrian Lucian Ungur. In acel an, am inceput cu omul de afaceri o colaborare jurnalistica prin realizarea emisiunii "Ajuta-ti aproapele" la televiziunea locala TV Bistrita. Astfel, pe parcursul anilor 2007, 2008 si 2009 am realizat sute de actiuni si emisiuni cu teme caritabile prin care impreuna cu echipa de la TV Bistrita am ajutat sute de copii, batrani, femei parasite, oameni aflati in dificultate, familii nevoiase. Conditia de baza a colaborarii mele cu Adrian Ungur a fost sa nu facem politica si sa nu transformam capitalul de imagine al actiunilor noastre caritabile, majoritatea finantate de el, in capital politic. Adrian Ungur mi-a promis atunci ca nu va intra in politica si nu a intrat la alegerile din 2008 sau la cele din 2009. In primavara lui 2010 dupa lungi discutii avute impreuna alaturi cu conducerea de atunci a televiziunii TV Bistrita am decis sa renunt la postul de realizator al emisiunii "Ajuta-ti aproapele" si implicit la actiunile caritabile realizate impreuna deoarece am vazut dorinta lui Adrian L. Ungur de a intra in administratia locala, spunand el, pentru a schimba in bine orasul Bistrita. Dupa multe analize a situatiei reale, l-am sfatuit sa nu intre in politica si implicit nici in administratia primariei Bistrita, deoarece este o mare greseala exemplificand si cu proverbul "nu intra in cocina ca te mananca porcii". Nu m-a ascultat, iar eu nu am vrut sa il ajut in demersurile lui asa ca drumurile noastre s-au despartit, fiecare si-a urmat calea.

          In primavara lui 2010 eu mi-am facut blogul "Ziaru’ lu Chiuzan" iar in 23 august 2010 am deschis ziarul online Bistritanews.ro, ziar total independent si neafiliat sub nici o forma. El si-a continuat actiunile caritabile obtinand sprijinul unor colegi din presa care se pare ca au si profitat de pe urma lui, dar de data asta cu intentia clara de a ajunge primar al Bistritei sau cel putin consilier local. In luna mai 2012 Lucian Adrian Ungur fara ajutorul meu dar ajutat de unii colegi din mass-media a candidat la functia de primar al Bistritei si pentru un post de consilier local din partea partidului lui Dan Diaconescu PP-DD. Se pare ca a facut o campanie impresionanta, a cheltuit sume imense din buzunarul propriu, si-a sacrificat timpul si energia pentru crezul lui (nu si al meu) de a ajunge primar sau cel putin consilier local. La alegerile din 10 iunie a ajuns consilier local, dar cu un numar de voturi mult mai mare decat cele pe care le-a luat partidul dar a ratat functia de primar al municipiului Bistrita clasandu-se doar pe locul 3 in urma lui Ovidiu T. Cretu si a lui Vasile Moldovan. Si cum aceasta lovitura nu a fost suficienta, astazi 28 iunie 2012 fostul meu prieten Lucian Adrian Ungur a luat o lovitura groaznica atat de imagine cat si personala fiind victima porcariilor si nemerniciilor clasei politice locale.

         Toata lumea stie ca Ungur a avut mici divergente cu primarul O.T.Cretu si astfel nu ar fi dorit niciodata in calitatea lui de viitor consilier local sa voteze alaturi de acesta in administratia municipiului si nici nu si-ar fi dat votul pentru propunerile de viceprimari ale USL daca unul din aceste posturi nu ar fi revenit lui sau colegilor din actuala opozitie locala adica PP-DD, PDL si PER. Insa mafia politica locala l-a rapus asa cum era de preconizat prin influenta directa exercitata la Bucuresti deoarece oameni de afaceri din interiorul partidului PP-DD si la sugestia USL au intervenit direct la Dan Diaconescu pentru a-i retrage sprijinul politic lui L.A.Ungur si colegului Danut Oltean, adica celor 2 viitori consilieri care n-ar fi votat cu Ovidiu T. Cretu. Miza a fost si este controlul total al Consiliului Local si a primariei Bistrita in urmatorii 4 ani de catre primarul Cretu si consilierii USL care alaturi de cativa "tradatori" sa fie la dispozitia actualului primar si sa execute dupa bunul lui plac ordinele si dispozitiile primite inclusiv si mai ales impartirea bugetului de aproximativ 2 mii de miliarde de lei vechi anual, plus fonduri U.E. de zeci de milioane de euro. Toata marsavia si mascarada s-a desfasurat astazi in plenul sedintei de constituire a noului Consiliu Local unde Ungur si colegul Olteanu erau deja asezati pe scaunele de consilier cu etichetele cu numele lor inscris in fata, practic avand mandatul de ales local asigurat. Totul s-a schimbat insa pe parcursul a cateva ore cand contestatarii din interior adica "tradatorii" care au batut palma cu USL au venit cu o decizie de la conducerea centrala a PP-DD privind validarea a altor 2 consilieri, obedienti si fideli primarului O.T. Cretu. Dupa constituirea comisiei de validare condusa de consilierul PSD Alexandru Bria, noul Consiliu Local i-a invalidat pe Ungur si Oltean si a dat mandatele de consilier PP-DD colegilor Kiss si Talos, oameni de casa ai USL. In aceasta situatie, omul Lucian A. Ungur care a facut mii de acte caritabile crezand ca ii vor fi folositoare si in politica a fost pus in postura tragica, chiar penibila de a se ridica de pe scaunul de consilier local fiind schimbat de niste neaveniti care n-au muncit ca si el in campanie si nu si-au cheltuit banii si energia pentru obiectivul de a ajunge consilieri locali. A fost o lovitura dura si o lectie de neuitat pentru fostul meu prieten Adrian Lucian Ungur care in 2010 nu m-a ascultat cand l-am sfatuit sa nu intre in politica fiind foarte suparat pe mine si chiar fiind (se pare) la originea unor actiuni de defaimare gratuita a mea prin mass-media locala.

         Acum imi pare rau pentru el si pentru idealurile lui si mai mult imi pare rau ca nu m-a crezut atunci in 2010 cand in calitate de prieten i-am dat cele mai bune sfaturi si anume sa "nu intre in troaca ca-l mananca porcii", subliniind si faptul ca politica este o "femeie usoara" care te pacaleste de ori de cate ori are ocazia.

 

                    Cu regret pentru cele intamplate fostului prieten al lui meu Adrian L. Ungur din perioada 2007-2010, ma semnez:


                     Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent, vesnic scarbit de clasa politica romaneasca provenita din FSN.

 

 

 

P.S. - Episodul de astazi imi aminteste de scenele similare dar de alta amploare a lui Mircea Geoana cu "Mihaela dragostea mea" cand fostul lider PSD-ist s-a vazut pentru cateva ore presedintele Romaniei dupa care mafia politica nationala "l-a executat" scurt prin manevra de la Paris a lui Baconschi, fiind declarat presedintele Romaniei marinarul Traian Basescu.

 

"Ce nu te omoara-te intareste, iar suferinta si umilinta publica te purifica si te inalta sufleteste".

0 comentarii2891 vizualizări29 iunie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0