Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
La multi ani dragi bistriteni oriunde v-ati afla.

A mai trecut un an din viata noastra in care noi, cei de la Bistritanews.ro am incercat sa va aducem prin intermediul ziarului cele mai importante stiri si evenimente prezentate in maniera proprie, majoritatea in formatul original al celor care au participat la evenimente sau au emis un material . In schimb, cei din redactia Bistritanews.ro am incercat sa fim cat mai obiectivi atat in materialele realizate pe teme de sport, cultura, invatamant etc, dar mai ales pe cele realizate in domeniul analize-comentarii, atitudine si in mod special in editoriale. Este foarte greu sa pastrezi o linie dreapta cu doar cativa oameni alaturi cand majoritatea colegilor de breasla s-au lasat dusi de val si au mediatizat in maniera "romaneasca" viata social-economica dar mai ales cea politica.

Cu toate ca in acest an au fost 3 campanii electorale - locale, referendum si parlamentare, Bistritanews.ro nu a participat si nu a profitat sub niciun fel la acestea deoarece am ramas fideli crezului nostru de a nu face pacte cu partidele politice, cu oamenii din administratie, puterea in general si cei care folosesc banul public in mod particular. Aceeasi linie de conduita o sa ne fie in atentie si in 2013 deoarece suntem decisi sa nu ne schimbam linia editoriala si codul de conduita adoptat in urma cu doi ani si jumatate la infintarea ziarului(23 august 2010).  

Vom ramane fideli crezului nostru conform caruia mediatizarea trebuie sa fie onesta si impartiala, fideli crezului ca jurnalistul este dator sa informeze cititorii cat mai corect si obiectiv si pe urma daca se poate si sa participe la educarea tinerei generatii. Astfel, si in 2013 vom exclude din ziarul nostru toate materialele de tip 3S - OTV - Scandal-Sex-Sange, evitand cu obstinatie tot ceea ce promoveaza revistele de can-can si scandal doar din dorinta de a mari tirajul si de a face bani prin subiecte imorale, exagerate, la limta legalitatii.

La final de an 2012 eu alaturi de colaboratorii mei voluntari din redactia Bistritanews.ro va invitam sa ramaneti alaturi de noi pe calea internetului si in 2013 cu promisiunea ferma ca nu va vom insela asteptarile si nu vom abdica de la principiile statuate in acest ziar.

Dragi cititori din Bistrita, BN, Romania sau din lume va uram "La multi ani cu sanatate, fericire, noroc, credinta in Dumnezeu si Patrie".

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent.

2 commentarii2415 vizualizări31 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0