Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Revoltator si scandalos. Presa locala bistriteana a fost evacuata cu politia.

Primarul Bistritei - Ovidiu T. Cretu a chemat politia pentru evacuarea presei locale din sala mare de sedinte a Consiliului Local. In data de 12 februarie de la orele 15.00 a avut loc o intalnire a unor cetateni din municipiul Bistrita cu primarul orasului, Ovidiu Teodor Cretu si inspectorul scolar general profesor Camelia Tabara. Tema intalnirii s-a axat pe preconizata desfiintare a Scolii Generale numarul 2 din Bistrita, scoala la care invata peste 200 de elevi, majoritatea etnici tigani-rromi. La aceasta intalnire publica cu cetatenii-parinti ai elevilor de la Generala 2, a fost invitata si presa locala de catre liderul Partidei Romilor BN - Emil Neia Lacatus. Deoarece era o intalnire cu cetatenii, o sedinta publica, in sala mare a Consiliului Local Bistrita, nici un reprezentat al presei locale nu a mai cerut o confirmare din partea purtatorului de cuvant a Primariei -Mihai Rusti sau a primarului Teodor Ovidiu Cretu, deoarece se stie ca la toate intalnirile publice accesul presei si al cetatenilor este liber.

Cu toate acestea la cateva minute dupa deschiderea discutiilor primarul Ovidiu Cretu a cerut imperativ presei sa paraseasca sala de sedinte a Consiliului Local deoarece mass-media nu mai este bine-venita si ca urmeaza discutii ce nu trebuie cunoscute de jurnalisti. Mai grav este ca tot acest episod s-a incheiat brutal deoarece primarul Cretu a chemat politia locala sa-i evacueze pe jurnalisti iar o jurnalista cu state vechi in breasla a fost bruscata de catre politistii care au evacuat-o din sala unde se desfasura o sedinta publica.

Consider gestul ca un atac inadmisibil la adresa democratiei, a libertatii de exprimare si o incalcare a drepturilor si obligatiilor breslei jurnalistilor, un abuz venit din partea unui ales al cetatenilor din municipiu care trebuie sa vegheze la respectarea si aplicarea legii si nu sa incalce drepturile unor cetateni care doreau sa isi practice in mod onest meseria cu scopul de a informa obiectiv bistritenii despre stadiul discutiilor referitoare la intentia de desfiintare a Scolii Generale numarul 2 din Bistrita.

 Gestul primarului Cretu nu este singular, acesta avand in ultimii 5 ani de cand conduce executivul bistritean mai multe iesiri la adresa presei in special a celor care nu-i impartasesc opiniile politice sau sunt independenti.

Mentionez pentru organizatiile nationale care apara interesele jurnalistilor si nu cunosc detaliile locale ca primarul Bistritei, Ovidiu Teodor Cretu a fost reales in 2012 pentru al doilea mandat in aceasta functie cu un numar de aproximativ 16.000 de voturi dintr-un total de 78.000 de votanti din municipiul Bistrita, pe listele USL, deoarece in ultimii ani este membru PSD chiar daca de cand este in politica a activat prin mai multe partide. Ovidiu Cretu este cunoscut pe plan national ca si "senatorul somnorila" deoarece televiziunile acreditate la Palatul Parlamentului l-au surprins de mai multe ori dormind in plenul senatului cand ar fi trebuit sa-si exercite functia de senator de Bistrita-Nasaud in perioada anilor 2005-2008.

 

Marius Chiuzan  -  jurnalist independent

www.bistritanews.ro  Pentru detalii pot fi contactat la adresa de mail: bistritanews@yahoo.com 

  chiuzan@yahoo.com sau  la numarul de telefon mobil 0745.428335

 

 

 

 

Vedeti si :

O.T.Cretu dormind, "Ultima Ora" la Realitatea TV: http://www.youtube.com/watch?v=kFF0AASOU0w

 

Wonderlandul lui Cretu: Primaria este a mea si a urmasilor urmasilor mei!

Uituc poate de felul lui, Ovidiu Cretu crede ca Primaria Bistrita, institutie pe care o pastoreste ales fiind de cetatenii acestui oras, este propietatea lui. El taie si spanzura, el decide cine, ce, cum si unde. Desi e institutie publica, in primarie intra si sta doar cine are "unda verde" de la seful cel mare. Enervat de-a dreptul pentru ca un reprezentant al comunitatii romilor din Bistrita a avut tupeul sa cheme presa la o dezbatere, Ovidiu Cretu a dat jurnalistii afara din sala de sedinte. Si nu oricum, ci cu ajutorul politistilor locali!.............

http://www.bistriteanul.ro/wonderlandul-lui-cretu-primaria-este-a-mea-si-a-urmasilor-urmasilor-mei-1360760581468.html

 

 

 

Desfiintarea Scolii nr. 2, faza secreta de negociere cu taberele celor doi lideri, Matei si Neia Lacatus

ACTUALIZARE - Parintii elevilor de la Scoala Generala nr. 2, pe care Primaria Bistrita vrea sa o desfiinteze din toamna, au fost chemati marti la o discutie. Evenimentul, la care o parte dintre liderii romilor au chemat presa, s-a tinut cu usile inchise la cererea primarului Ovidiu Cretu care nici nu a vrut sa auda de transparenta in acest caz de interes public…….

http://www.timponline.ro/desfiintarea-scolii-nr-2-faza-secreta-de-negociere-cu-taberele-celor-doi-lideri-matei-si-neia-lacatus/

 

 

FOTO: Cretu i-a VRAJIT! Acum, tiganii se JURA ca-i mai BINE fara ENCLAVA "Gene 2!"

http://bistritaonline.ro/2013/02/13/foto-cretu-i-a-vrajit-acum-tiganii-se-jura-ca-i-mai-bine-fara-enclava-%E2%80%9Cgene-2%E2%80%9D/

…….Ziaristii prezenti au fost scosi cu japca de la intalnire, pe motiv ca simpla lor prezenta TENSIONEAZA situatia. La o ora de la discutie, reprezentantii primariei au trimis un comunicat in care sustin ca demersul este unul "in interesul elevilor", iar pentru orice problema punctuala care ar putea aparea se va cauta solutia care sa se inscrie in prevederile legale si sa raspunda asteptarilor parintilor. Nici un elev nu va ramane neinclus in planul de invatamant al anului scolar viitor, iar la repartitie se va tine cont atat de domiciliu cat si de aptitudinile fiecaruia"

 

Cretu se crede pe propria mosie in Primarie. A scos presa cu Politia de la intalnirea cu romii.

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, este unul dintre cei care doresc inchiderea Scolii Generale Nr. 2, despre care spune ca e "o enclava a romilor". La intalnirea de astazi, cu parintii copiilor romi, primarul Ovidiu Cretu a interzis accesul jurnalistilor, comportandu-se in Primarie ca pe propria sa mosie.

Ziaristii bistriteni au fost informati de aceasta intalnire de catre liderul Partidei Romilor, Emil Neia Lacatus. "I-am invitat pe jurnalisti pentru ca nu avem nimic de ascuns", a spus Neia Lacatus. Nu de aceeasi parere a fost si primarul Cretu………..

http://observatorbn.ro/articol.php?categorie=2&articol=4879

 

 

0 comentarii2436 vizualizări13 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0