Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Constitutia USL cu 30 la suta si jurnalistul obedient al PSD BN.

Toti cititorii ziarului Bistritanews.ro sau telespectatorii care mi-au urmarit emisiuniile la posturile locale de televiziune stiu ca sunt un jurnalist liber si independent care in permanenta mi-am luat in serios rolul de a informa documentat cetatenii. Nu am ezitat sa critic documentat PDL-ul, pe Ioan Oltean, Traian Basescu sau Emil Boc, pe care i-am aratat bistriteniilor asa cum erau ei atunci cand si-au batut joc de romani prin taieri de salarii sau indemnizatii. Dovada stau zecile de materiale scrise de mine sau de colegii de la Bistritanews.ro, in care am criticat fosta putere.

Din vara anului trecut, Romania este condusa de catre o noua coalitie politica formata din PSD, PNL-PC la care s-au alaturat o serie de tradatori din fostele partide aliate cu PDL-ul sau chiar membrii ai fostei puteri.

In continuare, am ramas fidel deontologiei profesionale si credintei ca jurnalistul adevarat trebuie sa critice puterea, indiferent care este ea, chiar daca acum in fruntea tarii este USL. De ce trebuie criticata puterea? Pai, foarte simplu, pentru ca are in cazul U.S.L., toate parghiile pentru a face bine romaniilor, deoarece au majoritate in Parlament, iar Guvernul este in totalitate al aliantei USL. In mod normal, ar trebui sa nu mai repete greseliile guvernarii PDL, si mai mult, ar trebui sa respecte promisiunile facute inainte de alegerile locale din 2012 dar si pe cele de la parlamentare. Aceste promisiuni au fost crezute de 60% din cei 40% de romani cu drept de vot prezenti la urne la alegerile parlamentare din decembrie 2012, adica aproximativ 7,4 milioane de romani din 18,4 milioane de cetateni cu dreptul de a vota legal in Romania.

Din nefericire, guvernarea USL nu si-a respectat promisiuniile, dar mai mult, a inceput o campanie sistematica de distrugere a populatiei din Romania prin acceptarea miseleasca a conditiilor impuse de companiile straine cetateniilor din Romania. Asa se face ca guvernul USL condus de Victor Ponta a scumpit direct sau indirect energia electrica prin taxarea populatiei pentru certificatele verzi, a majorat pretul la gazul metan prin impunerea unei noi taxe EON-ului, acum platita tot de cetateni, dar si majorarea accizelor la benzina si motorina, fapt ce a dus la o explozie a preturilor la carburanti, platite direct, tot din buzunarul cetateanului roman. Pe langa acestea se adauga majorarea  taxelor si impozitelor locale, cu pana la 20%, impunerea de impozite in agricultura si alte biruri ce-i duc pe romani cu gandul la perioada fanariota in care domnitorii pusi de stapanii straini ii exploatau la sange pe bietii romani.

In acest climat, este normal ca un jurnalist independent si liber sa transmita pasurile cetateniilor si in special supararile catre noii guvernanti USL, care mai ajung din cand in cand si pe la Bistrita. In aceste zile a venit la Bistrita, presedintele Camerei Deputatilor-Valeriu Zgonea, care a inceput sa se laude cu realizariile noii guvernari, dar  mai ales cu proiectele pentru urmatoarea perioada. Inevitabil s-a ajuns si la subiectul preferat al actualiilor guvernanti, modificarea prin Referendum a Constitutiei Romaniei si impunerea unor noi idei referitoare la organizarea statului roman. Ca principal argument adus in discutie pentru modificarea de urgenta a Constitutiei a fost limitarea puterii lui Traian Basescu, desi "marinarul" mai trebuie sa stea izolat la Cotroceni doar un an si jumatate. Astfel, Valeriu Zgonea argumenteaza un act extrem de important, pe terment foarte lung ca si Constitutia statului roman, printr-o dorinta egoista specifica tuturor politicieniilor de a-si inlatura adversarii. Ca si jurnalist independent si liber, stiu si am spus de foarte multe ori cate prostii a facut Traian Basescu si cei din guvernarea PDL, inclusiv cand erau aliati cu PNL, pana in 2007 sau cu PSD in 2008. Astfel, a venit ca si fireasca intrebarea pentru Valeriu Zgonea: "...cum va trece actuala guvernare USL noua Constitutie prin referendum daca ultima data la vot au venit doar 40% din cetatenii cu acest drept?" Raspunsul lui Valeriu Zgonea a fost uluitor, demn de analele stalinismului din Romania, citam aproximativ: "...conform unelor uzuante din Uniunea Europeana...bla...bla...bla...la referendum nu trebuie sa existe majoritatea de 50+1 %, asa ca noi propunem ca referendumul sa fie validat cu 30%".  Raspunsul lui Valeriu Zgonea m-a dus catre o alta intrebare ironica de data asta, in care am sugerat ca viitoarea Constitutie a Romaniei sa fie aprobata prin Referndum cu doar 10% din totalul cetateniilor cu drept de vot sau mai mult, Guvernul Ponta sa dea o Ordonanta de Urgenta pentru schimbarea Constitutiei.

Intrebarea ironica a fost singurul meu mod de a protesta fata de aberatia cu 30% propusa de Guvernul Ponta si exprimata inca o data, la Bistrita, de seful deputatilor-Valeriu Zgonea. Totusi, fiind un politician versat, Zgonea nu  a raspuns direct ironiei mele si s-a lansat in explicatii puerile din care rezulta ca ar avea binecuvantarea "doamnei" Uniunea Europeana sa le bage pe gat romaniilor noua Constitutie, chiar si cu votul minoritar a 30% din cetatenii ce-ar trebui sa se prezinte la urne.

Din pacate, singurul care a reactionat negativ in acest context, a fost obedientul de serviciu al USL, cameramanul de la Antena 1 si 3, Mihai Leader, care dupa ce si-a citit de pe hartie intrebariile trimise de la Bucuresti "de oamenii lui Voiculescu" , s-a trezit vorbind fara de el facand pe justitiarul PSD-ist: "... te-a pus Olteanu (Ioan Olteanu) sa intrebi aceste lucruri, Olteanu te plateste?"

Evident ca, nesimtirea obedientului Mihai Leader m-a intrigat si m-a determinat sa il numesc de fatza cu toata lumea ca fiind "lingau PSD -ist" si sa scriu acest editorial, pentru ca obedientul Mihai Leader a incalcat pactul nescris dintre jurnalisti care in principiu nu se ataca pentru opiniile jurnalistice exprimate. Toata presa locala stie ca eu - Marius Chiuzan nu am luat nici macar un leu de la Ioan Oltean, Ovidiu Cretu sau Radu Moldovan cand erau in Opozitie sau la Putere, sau ca eu nu am luat deloc bani publici, de la partide sau institutiile statului. Dar colegii stiu ca Mihai Leader este cel mai obraznic corespondent al unei televiziuni nationale din BN, fapt confirmat de zeciile de incidente avute de Mihai Leader cu subiectii interviurilor lui, dar si cu unii colegi din presa. Mai mult, obedientul de la Antene, este recunoscut ca cel mai mare zbir atunci cand trebuie sa fie luat un interviu sau o declaratie din partea purtatorilor de cuvant sau a oamenilor nepolitici cu care intra el in contact. Nu o sa descriu aici multitudinea de abateri de la normele jurnalistice, de la deontologie profesionala sau normele de conduita morala ale obedientului Mihai Leader dar se stie ca acest om batjocoreste prin lingusire si obedienta fata de PSD, breasla jurnalistiilor.

Este prima data in carierea mea de aproape 20 de ani de jurnalist cand scriu in mod serios un material negativ la adresa unui coleg de breasla, chiar daca in cazul de fatza este vorba de un nesemnificativ cameraman obedient al PSD, dar aceste manifestari de tip stalinist trebuie sanctionate cel putin verbal si prin luari de pozitie ferme din partea presei.

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent.

 

 

P.S:  Obedientului Mihai Leader si sefiilor lui din USL le amintesc dictonul criminalului sovietic Iosif Vissarionovici Stalin care spunea: "Cine nu este cu noi, este impotriva noastra", negand astfel dreptul oameniilor liberi de a fii neutri sau independenti, neimplicati in marsaviile politice, in cazul de fatza a mafiei nationale FSN formata din liderii PSD, PDL, PNL si UDMR.

 

 

Vezi si:

Discursul lui Ioan Oltean apa chioara pentru gargara de la un politician ce se crede diplomat.

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=16&article=3719

 

Jocuri ... de glezne, marca Ioan "Oltean cel Mare" .

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=16&article=1422

3 commentarii2429 vizualizări24 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0