Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Yes, we can. Da, se poate.

In aceste zile au avut loc la Bistrita o serie de concerte si spectacole organizate de firma Lidl, la Viisoara in fostul obor de animale-vite, rebotezat dupa cheful primarului Cretu in Heidenfeld. Din start trebuie sa spun ca nu am participat nici intr-o seara la concerte si manifestari, in primul rand pentru ca am fost ocupat cu actiuni pe linie ciclistica sau cu evenimente frumoase din familie. De asemenea trebuie sa spun ca nu am contracte comerciale si nici nu doresc sa am in viitor cu firma Lidl, dar nu m-am putut abtine sa nu remarc un lucru cu totul si cu totul deosebit pentru municipiul Bistrita, si anume organizarea si deservirea foarte buna facuta de cei de la Lidl Bistrita si Bucuresti. Intr-una din serile cu manifestari, tarziu in noapte dupa terminarea spectacolelor mi-am luat o "decapotabila" si am plecat sa vad minunea de la Viisoara. Spre marea mea surpriza placuta, relatarile amicilor mei erau adevarate, organizarea era dupa tipicul german, plateai la un ghiseu si iti ridicai mancarea civilizat in alta parte, unde domnisoare amabile si cu manusi igienice iti serveau micii, carnaciorii sau gratarul comandat. Tot spre lauda celor de la Lidl, produsele servite aveau un pret rezonabil, adica doar 1 leu micul cu mustar si paine sau 6 lei portia de gratar din ceafa de porc fara os, marinata. La fel, sucul sau berea era un leu si aproximativ 50 de bani. A fost pentru prima data cand am vazut la oborul de la Viisoara o servire de tip occidental si preturi accesibile.

                   Sunt curios daca primarul Cretu al Bistritei ce se vrea europeana va reusii sa impuna aceleasi standarde de performanta si la zilele municipiului Bistrita din 23-25 august sau ne vom confrunta din nou cu balci-tiganeala (rroma-neala) ca si in anii trecuti, cu mirosuri insuportabile, preparate alterate sau incerte, preturi mari si calitate mica.

                   Acum exista un precedent, da se poate si mai bine, nu va exista nici o scuza pentru primarul Bistritei  sa nu se faca la fel de bine sau mai bine la organizarea zilelor municipiului, mai ales ca Cretu a spus clar presei ca zilele Lidl se doresc a fi o repetitie pentru zilele orasului.

                  De aceea astept sa vad daca conducerea primariei si restul autoritatilor locale au invatat ceva din zilele Lidl sau vom avea niste zile ale municipiului in Viisoara la fel de mizerabile ca in ceilalti ani.

 

 

Marius Chiuzan.

 

 

 

1 comentariu2436 vizualizări09 august 2013
rss 2.0
rss 2.0