Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Editorial Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Bistritanews.ro a ajuns la 3 ani.

In 23 august 2010 am scris primul material in ziarul online Bistritanews.ro, ziar care dupa parerea mea subiectiva este printre putinele organe de presa din judet daca nu chiar singurul total independent si echidistant. De 3 ani de zile Bistritanews informeaza si educa dupa posibilitati bistritenii atat din municipiu si judet cat si pe cei raspanditi in cele 4 zari ala mapamnondului si care acceseaza zilnic articolele acestui ziar, de pe internet.

 

De 3 ani de zile Bistritanews.ro a devenit o tribuna de exprimare pentru bistritenii onesti, pentru autoritatile statului dar si pentru cei care nu reusesc sa fie publicati in alte organe mass-media din diverse motive.

Bistritanews ii lauda pe toti cei care fac bine si ii critica pe toti cei care gresesc, evident ca doar atunci cand are argumente.

Bistritanews a demonstrat ca este un ziar care atunci cand poate demonstra anumite fapte nu se teme sa critice puterea, pe cei care au bani si informatii sau pe cei care altii ii considera mai marii zilei.

            Bistritanews a demonstrat ca un singur om alaturi de zeci de voluntari poate sa tina un ziar online, cu informatii proaspete, pertinente si corecte astfel ca acum ne putem lauda cu mii de accesari zilnice, cu un record de 17.000 de vizualizari intr-o zi si cu o medie de aproximativ 11.000 de accesari pe materiale intr-o zi. In aceste conditii bistritanews este cu siguranta pe locuri fruntase, 2-3 in topul publicatiilor online din Bistrita-Nasaud.

 

Bistritanews a demonstrat ca se poate face presa fara compromisuri morale, fara aranjamente politice, financiare sau administrative. Cu riscul ca suparam un coleg sau o colega de presa reamintim ca Bistritanews si eu Marius Chiuzan suntem liberi si independenti, nu am facut publicitate din bani publici niciodata si nu am beneficiat de fonduri de la partidele politice, primarii, organe ale statului sau institutii care de obicei finanteaza prin publicitate mascata sau directa majoritatea organelor de presa.

 

Cu toate sacrificiile fizice, morale si materiale si greutatile muncii de jurnalist liber si independent am reusit in 3 ani sa atrag alaturi de colegii care scriu la ziar in mod voluntar simpatia bistritenilor onesti care ne citesc zilnic, majoritatea laudanadu-ne performantele si cativa chiar venind cu critica pertinenta, argumentata si semnata.

 

La 3 ani de existenta, Bistritanews este ca si un copil care merge singur in picioare si fuge chiar bine, nesustinut de nimeni, vorbeste tare, limpede si raspicat, coerent si argumentat si mai mult, isi sustine cu tarie si consecventa opiniile in ciuda tuturor parerilor din jur care incearca sa il determine sa se lase "dus de val" si sa adopte pozitiile si atitudinile unor majoritati de conjunctura.

 

Bistritanews este singurul ziar din BN care de la aparitie si pana acuma nu a fost implicat in nici o campanie electorala, refuzand cu obstinatie ofertele de campanie politica la prezidentiale, locale, referendum sau parlamentare, chiar daca s-au pierdut multi bani si se vor pierde in continuare, eu si ziarul Bistritanews nu vom accepta sa facem campanie pentru nici un partid sau formatiune asimilata politic, astfel ca in continuare vom publica ca si pana acum gratuit toate materialele de interes public atat cele politice sub forma de comunicat de presa cat si cele din domeniul administratiei sau cele emise de institutiile statului.

 

Tot acuma la 3 ani de existenta a ziarului trebuie sa le reamintesc unor "prieteni" ca Bistritanews are foarte putina publicitate si reclama platita din care sa se sustina, cu toate acestea pana acuma (si in continuare), nu am acceptat sa lucram cu oameni de afaceri sau firme compromise sau sa facem promovare pentru lucruri pe care le consideram imorale si la limita legalitatii cum ar fi: alcool, tutun, jocuri de norc sau cele care promoveaza manifestari legate de viata sexuala, viata personala sau provoaca scandal. Si in continuare Bistritanews va refuza sa devina un ziar tip tabloid sau OTV dupa modelul majoritatii organelor de presa, mai ales la nivel national, care promoveaza cei 3 S - Scandal, Sex, Sange.

 

Inainte de a incheia acest editorial aniversar vreau sa le multumesc tuturor colaboratorilor mei voluntari - profesori, ingineri, doctori, cadre militare active(de la toate institutiile militarizate), in rezerva sau in retragere, tuturor sefilor de institutii si purtatori de cuvant, tineri, elevi si studenti care furnizeaza constant stiri si informatii de interes public. Multumirile mele se adreseaza acum in ceas aniversar familiei, prietenilor si amicilor care m-au ajutat si incurajat constant si colegilor din presa, angajatilor din presa in mod special dar si unor patroni si directori de la organele locale si nationale de presa care m-au sustinut moral si incurajat in demersurile mele, inclusiv in publicarea unor anchete si materiale mai "cu greutate" despre oameni, locuri si fapte care nu fac cinste bistritenilor.

 

Bistritanews va ramane un ziar pe internet generalist cu aproape 40 de rubrici si domenii de interes, cu aceeasi orientare spre informare si educare(in special a tinerilor), un ziar pe care dragi bistriteni de oriunde v-ati afla va veti putea baza si in care va veti putea exprima oficial si sub semnatura orice punct de vedere, daca este asumat.

 

Va multumesc inca odata dragi bistriteni ca ne cititi si ca prin accesarile zilnice ne sustineti activitatea deoarece un barometru al nivelului de recunoastere a calitatii ziarului Bistritanews este si numarul de vizualizari pe materiale care de altfel sta si la baza contractarii putinelor oferte de publicitate privata pe care le-a acceptat Bistritanews.

 

.

 

Cu drag - Marius Chiuzan, jurnalist liber si independent.

 

.

 

P.S. - liber si independent pentru ca nu depind de nici o comanda politica, administrativa, economica, financiara, de club, secta sau grup  

- liber si independent pentru ca nu am aranajamente sau intelegeri cu mai marii sau mai micii zilei,

- liber si independent pentru ca public toate materialele de interes general fara a tine cont de interesele de moment a unor personalitati sau indivizi care vor sa manipuleze si presa locala

- liber si independent pentru ca nu sunt santajabil si coruptibil si nici nu depind de decizii externe sau sfaturi ce trebuie urmate obligatoriu.  Singurul meu "stapan" este cititorul pe care trebuie sa il informez cat mai corect, in detaliu si cu onestitatea maxima, dupa toata putinta si cunostintele mele trecute prin filtrul deontologiei profesionale, a moralei si credintei crestine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 commentarii2464 vizualizări23 august 2013
rss 2.0
rss 2.0