Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 11 Mai 2021 - 14587
ZIUA NATIONALA A ALIMENTATIEI SI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE.

La data de 16 octombrie 2018 va fi celebrata ZIUA NATIONALA A ALIMENTATIEI SI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE. Alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane iar cu aceasta ocazie atragem atentia intregii societati asupra problemei sigurantei si a risipei alimentare. In perioada 8-27 octombrie la DSP judetului Bistrita Nasaud se deruleaza campania de celebrare a zilei nationale a alimentatiei si a combaterii risipei alimentare in cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viata sanatos al Ministerului Sanatatii. 

Parteneri in realizarea campaniei sunt: Scoala Postliceala Sanitara Carol Davilla si OAMGRMAMR

Risipa de alimente este o problema mondiala care a capatat o importanta din ce in ce mai mare pe agenda publica si politica din ultimii ani. Importanta acestui subiect va continua sa creasca, in special avand in vedere nevoia de a hrani o populatie mondiala aflata in crestere. 

Asigurarea securitatii alimentare a populatiei, este obligatia fiecarui stat. Problema securitatii alimentare, a accesului populatiei la produse agro-alimentare de baza si de calitate corespunzatoare,constituie o preocupare majora cu care se confrunta, intr-o masura mai mare sau mai mica, toate statele lumii, dar in primul rand cele subdezvoltate sau in curs de dezvoltare.

Asigurarea securitatii alimentare pentru toti indivizii, contribuie la linistea sociala, la stabilitate si prosperitate 

Scopul campaniei:este o initiativa de informare si de constientizare a publicului larg privind problema sigurantei si a risipei alimentare la noi in tara. 

Sloganul campaniei: Alimente sigure in cantitatile necesare. Stop risipei alimentare! 

Obiectivele principale ale campaniei sunt: cresterea rolului si a gradului de informare si implicare a societatii civile si a publicului larg in realizarea si implementarea politicilor publice in domeniul reducerii risipei de hrana din Romania si asigurarea sigurantei alimentelor; promovarea pe agenda guvernamentala si parlamentara a masurilor privind reducerea risipei de alimente in Romania; 

 constientizarea decidentilor politici asupra necesitatii aplicarii urgente a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare si a normelor de aplicare ale acesteia. 

MESAJE CHEIE A CAMPANIEI:
Lupta contra risipei alimentare este o  urgenta mondiala.Cumparand alimente cu chibzuinta, salvam planeta.Donati alimentele pe care nu le consumati. 

5 recomandari pentru o mancare mai sigura: Pastrati curatenia.Separati alimentele gatite de cele crude.Gatiti (preparati termic) cat mai bine alimentele.Pastrati alimentele la temperaturi sigure.Folositi surse de apa si materii prime sigure la prepararea alimentelor!


Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica asigura finantarea, coordonarea, analiza si evaluarea rezultatelor Campaniei. 

La nivel judetean, coordonarea este asigurata de DSP BN 

Telefon 0263-217337 Website DSPBN 

Pentru succesul acestei campanii contam pe sprijinul dumneavoastra activ! VA MULTUMIM SI VA URAM MULT SUCCES!

0 comentarii5348 vizualizări15 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0