Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Consilierea psihologica: o necesitate pentru pacientii cronici.

Pacientii cu boli cronice au nevoie nu doar de tratament medical, ci si de sprijin emotional si consiliere psihologica specializata, mai ales in zilele pandemiei COVID-19. Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR),cu sprijinulBristol Myers SquibbsiRoche Romania, a facut un prim pas in acest sens. In perioada mai-iunie 2020, au fost organizate online sedinte de consiliere psihologica de grup pentru pacientii cucancer, scleroza multipla si hemofilie .

"Mi-a placut cum au decurs sedintele, ca nu au fost facute dupa sablon. E bine ca am vorbit cu oameni care au experimentat situatii asemanatoare cu a mea. Am apreciat  rabdarea de care a dat dovada doamna psiholog"spune o pacienta cu cancer, participanta la sedintele de consiliere psihologica.

Sesiunile de consiliere psihologica gratuita s-au desfasurat separat pentru fiecare dintre cele trei categorii de pacienti cronici, o data pe saptamana, timp de patru saptamani.
"Pacientii cu boli cronice traiesc in zilele pandemiei cu noul coronavirus cu o presiune uriasa, la care se adauga incertitudinea cu privire la felul in care va arata viata si experienta lor cu boala, dupa aceasta perioada. Prin aceasta serie de evenimente si ghiduri ne dorim sa fim alaturi de pacientii cu diagnostic oncologic, si nu numai, si vom face in continuare toate eforturile ca toti pacientii sa aiba acces la informatii corecte, venite din surse sigure. La finalul fiecarei zile, succesul nostru se masoara prin impactul pozitiv pe care il aducem in vietile tuturor pacientilor" spune Catalin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb Romania.

Teama de imbolnavire ne afecteaza intr-o anumita masura pe fiecare dintre noi. Multi dintre noi gestionam cu dificultate provocarile zilnice chiar daca suntem sanatosi.

"Pandemia cauzata de COVID-19 a fost o provocare, mai ales pentru pacientii cronici. Cel mai mult, in aceasta perioada dificila, pacientii au avut nevoie de sprijin emotional si de noi mijloace prin care sa gestioneze anxietatea si celelalte probleme aparute odata cu pandemia. Sunt recunoscatoare ca am putut sa fim alaturi de Alianta Pacientilor Cronici din Romania si sa-i ajutam sa le ofere pacientilor mediul in care sa impartaseasca intre ei dificultatile cu care se confrunta si sa primeasca ajutor din partea specialistilor." spune Martine Draullette,  Director General Roche Romania.

0 comentarii3213 vizualizări15 iunie 2020




rss 2.0
rss 2.0