Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Medicul are trei mijloace de lupta impotriva bolii - cuvantul, planta si cutitul".

Merita sa citeasca fiecare! Unul dintre cei mai renumiti vindecatori ai antichitatii, Avicenna, spunea: "Medicul are trei mijloace de lupta impotriva bolii - cuvantul, planta si cutitul".

 

Observati?  Pe primul loc este cuvantul...

 

Intr-unul din spitalele din Paris, Emily Kyao psiholog, isi obliga pacientii de trei ori pe zi sa repete cu voce tare sau in gand de 10 ori expresia "In fiecare zi ma simt tot mai bine si mai bine". Si ce credeti? Pacientii grav bolnavi timp de o luna s-au vindecat, la unii chiar a disparut nevoia de interventie chirurgicala.

 

Adica a fost confirmata ipoteza marelui savant Paracelsus, care sustinea ca credinta face minuni.

 

Sanatatea noastra este o consecinta directa a gandirii. Nimeni nu se indoieste de existenta unei legaturi directe intre starea mintala si cea fizica.

 

Nu te gandi la rau - te vei imbolnavi.

 

Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei spune: "Expresia verbala a iubirii, simpatiei si admiratiei intensifica energia vitala a celui care o asculta. Iar cuvintele rele reduc energia ascultatorului."

 

Numarul total de boli asociate cu gandurile rele continua sa creasca. Pentru a le face fata, trebuie sa urmam sfatul inteleptilor antici: "Bucurati-va de viata, indiferent cat este de grea!"

 

Deci, sanatatea, viata si destinul unei persoane depind direct de gandurile sale.

 

Te gandesti la bine - asteapta binele.

 

Te gandesti la rau - rau vei obtine.

 

Ceea la ce ne gandim mereu, se transforma in convingerea ca acest lucru ar trebui sau poate sa se intample. Si aceasta credinta da nastere unui eveniment …

 

De aceea, gandeste-te doar la lucruri bune, sperand doar la mai bine.

 

Si niciodata nu-ti fa griji pentru lucrurile neinsemnate! Tine cont de doua reguli ale cardiologului american Robert Eliot:

 

Regula 1: Nu te indispune din cauza lucrurilor neinsemnate.

 

Regula 2: Toate sunt lucruri neinsemnate.

 

Sanatate!

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii3605 vizualizări05 octombrie 2020




rss 2.0
rss 2.0