Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Deschiderea Spitalului de Recuperare si Ingrijiri paliative SANOVIL Bistrita.

In aceste zile, Clinica  Sanovil  Bistrita descchide  unul dintre cele  mai mari si  mai moderne spitale   de  recuperare  din regiune, acesta fiind  situat in Bistrita in aceeasi locatie cu Clinica SANOVIL, in cartierul Viisoara, cu  intrare  din  strada  Tudor  Jarda.

Spitalul  de  Recuperare  si  Ingrijiri  paliative  SANOVIL este  o  cladire  cu sapte niveluri nou construita pentru aceasta  destinatie  speciala, are  o suprafata  de peste  3000 mp si o capacitate  de 62 de paturi. Din cele 7 etaje, in  doua  dintre acestea   se va desfasura  activitatea  de recuperare medicala.

Spitalul are spatii special amenajate pentru utilizarea celor mai moderne  metode  de recuperare  medicala  printre  care  amintim, patru sali mari de kinetoterapie, dintre  care  una speciala  pentru  recuperarea  copiilor  cu  dizabilitati temporare   sau  cornice,  trei  piscine   dintre  care  una cu apa  sarata, cu  echipamente  specifice recuperarii in apa, o salina profesionala  pentru afectiunile   respiratorii, vani cu  dus  subacval si galvanoterapie  precum si sauna. Baza de fizioterapie  permite  tratamentul  a 16 pacienti simultan, utilizind  cele  mai moderne  echipamente  de  recuperare.

Aceasta baza  de recuperare  medicala, care este la un  nivel pe care putine  spitale  din tara  il detin si  este  deservita  de specialisti  cu  experianta  in recuperarea medicala, va incepe  sa functioneze incepand  de saptamina viitoare prin mutarea si extinderea  bazei  de recuperare  pe  care  SANOVIL  a  avut-o in Policlinica Noua din centrul orasului.

Spitalul  de Recuperare  si  Ingrijiri  Paliative  va incepe  sa faca internari  in  urmatoarele  saptamani, dupa  realizarea  tuturor formalitatilor  necesare.  Facem toate demersurile ca sa ducem la  bun sfarsit  formalitatile  de  autorizare  si functionare  a spitalului, astfel  incat  sa  intram in  contractul  cu  CAS pe anul 2021, pentru ca toti  bolnavii sa aiba  aces la facilitatile  pe care acest spital le  aduce  in  regiunea noastra.

 

 

Cu stima,

Dr.Muresan Gavrilas

0 comentarii1638 vizualizări28 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0