Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Tratament inovator disponibil pentru pacientii romani care sufera de hemofilie A.

Primul medicament nou din ultimii 15 ani aprobat in Romania pentru tratamentul pacientilor cu hemofilie A, care prezinta inhibitori de factor VIII. Administrarea subcutanata a tratamentului poate contribui considerabil la reducerea poverii tratamentului acestei afectiuni

Pacientii din Romania care sufera de hemofilie A au acum acces la un nou tratament inovator. Medicamentul, produs de compania Roche, este prima terapie nou aprobata din ultimii 15 ani in Romania pentru tratamentul pacientilor cu hemofilie A, care prezinta inhibitori de factor VIII.

Tratamentul este destinat profilaxiei de rutina a episoadelor de sangerare la pacientii cu hemofilie A, care prezinta inhibitori de factor VIII, indiferent de varsta. In plus, acesta este primul tratament pentru aceasta boala care poate fi administrat subcutanat la un interval saptamanal, bi-lunar sau lunar, mult mai rar fata de tratamentele traditionale, ce se administreaza intravenos de mai multe ori pe saptamana. Flexibilizarea modului  si a intervalului de administrare poate contribui la reducerea poverii bolii pentru pacienti si cresterea aderentei la tratament, un obiectiv foarte important pentru managementul optim al hemofiliei in Romania.

"Aceasta este o veste foarte buna pentru pacientii romani care sufera de hemofilie A cu inhibitori ai factorului VIII. Aparitia in timp a acestor inhibitori nu doar creste riscul unor episoade de sangerari mai dese si mai grave, ci, in plus, face si mult mai dificila gestionarea bolii, avand in vedere optiunile terapeutice limitate de pana acum," a afirmat Dr. Ciprian Tomuleasa, medic specialist hematolog, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta", Cluj-Napoca. "Reducerea sangerarilor si imbunatatirea calitatii vietii aparute in urma tratamentului cu acest nou medicament arata potentialul acestei terapii de a imbunatati modul in care este gestionata hemofilia A cu inhibitori."

Hemofilia A este o boala ereditara grava a sangelui, care face ca sangele unei persoane sa nu se coaguleze corect, ducand la sangerari incontrolabile, ce pot avea loc spontan sau in urma unor traumatisme minore.  Persoanele cu hemofilie A nu au suficient sau deloc factorul de coagulare numit factorul VIII. Lipsa acestui factor impiedica coagularea normala a sangelui. La o persoana sanatoasa, proteinele numite factori de coagulare lucreaza impreuna pentru a forma un cheag de sange si a opri sangerarea.

Aproape una din trei persoane care sufera de forme severe ale hemofiliei A poate dezvolta inhibitori la terapia cu inlocuitor de factor VIII, ceea ce creste riscul unor sangerari. Aceste sangerari fie pot pune viata in pericol, fie pot cauza probleme pe termen lung, prin afectarea articulatiilor[1]. Persoanele care sufera de hemofilie A cu inhibitori ai factorului VIII prezinta un risc de deces cu 70% mai mare, comparativ cu cei care sufera de forma bolii fara inhibitori[2].

Hemofilia A are un impact major asupra calitatii vietii pacientilor ca urmare a multiplelor restrictii, a episoadelor de sangerare, a internarilor repetate in spital, a administrarilor intravenoase, a aparitiei complicatiilor si a stigmatizarii, in unele cazuri.

Statisticile arata ca in Romania peste 1.600 de persoane traiesc cu hemofilie de tip A, cea mai des intalnita forma a bolii. Dintre acestia, aproximativ 47 sufera de forma de boala care prezinta inhibitori la terapia cu inlocuitor de factor VIII[3].

Medicamentul este aprobat in peste 100 de tari pentru tratarea hemofiliei A care prezinta inhibitori de factor VIII[4] in timp ce peste 10.000 de pacienti au fost tratati la nivel mondial cu aceasta molecula[5].

 

***

 

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice si Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche - printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice - sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2020, compania avea peste 100.000 angajati la nivel global. In 2020, Roche a investit 12,2 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 58,3 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia. 

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca.  Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche - divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice - sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro

Departamentul de Comunicare al Roche Romania: andrei.vlad@roche.com, 0728292664

 

 


[1] European Haemophilia Consortium [Internet; citat 5 mai 2021]. Disponibil la: https://www.ehc.eu/bleeding-disorders/inhibitors/

[2] Walsh CE, Soucie JM, Miller CH; United States Hemophilia Treatment Center Network. Impact of inhibitors on hemophilia A mortality in the United States. Am J Hematol. 2015;90(5):400-405

[3] Analiza "Carta alba a Hemofiliei - O analiza asupra managementului hemofiliei in Romania si cum poate fi imbunatatita viata pacientilor cu aceasta afectiune", realizata de Inomed cu sprijinul Roche Romania. Conform literaturii de specialitate, 7% din totalul populatiei cu hemofilie A prezinta inhibitori de FVIII. La numarul raportat de 1.615 pacienti cu hemofilie A, in Romania ar trebui sa fie diagnosticati in jur de 113 pacienti cu hemofilie A si inhibitori de FVIII. Rata mica de diagnostic pune un semn de intrebare in ceea ce priveste eficienta programului de testare.

[4] https://www.roche.com/products/product-details.htm?productId=4889d5d4-c688-4db5-8805-12a57b1c95a1 accesat pe 19 iulie 2021

[5] https://www.emicizumabinfo.global/en/homepage/faq.html accesat pe 19 iulie 2021

 

0 comentarii3325 vizualizări20 iulie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0