Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Luni 16 Mai 2022 - 14587
Curatarea mainilor poate preveni infectii si poate salva vieti!

Astazi este Ziua Mondiala a Igienei Mainilor. Sute de milioane de oameni sunt afectate de infectii evitabile in asistenta medicala. In fiecare an, 1 din 10 dintre acesti oameni moare. Cu toate ca spalarea mainilor cu sapun este esentiala in lupta impotriva bolilor infectioase, inclusiv a COVID-19, la nivel global, aproximativ trei din zece persoane - adica 2,3 miliarde - nu dispun acasa de dotari care sa le permita sa se spele pe maini cu apa si sapun. Situatia este mai grava in tarile cel mai putin dezvoltate, in care peste sase din zece persoane nu au acces la o igiena de baza a mainilor. (UNICEF)

Campania mondiala "Save Lives: Clean Your Hands", lansata in 2009 de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si marcata de atunci in fiecare an la 5 mai (Ziua mondiala a igienei mainilor), isi propune sa mentina promovarea globala, vizibilitatea si permanentizarea igienei mainilor in ingrijirea sanatatii, dar si sa mobilizeze populatia pentru imbunatatirea igienei mainilor in intreaga lume.

Tema din 2022 a Zilei mondiale pentru igiena mainilor este "Unite for safety: clean your hands" / "Uniti pentru siguranta: curatati-va mainile", fiind axata pe recunoasterea faptului ca putem contribui la climatul de siguranta si calitate al unei unitati sanitare prin igiena mainilor, dar si a faptului ca o cultura puternica a calitatii si sigurantei va incuraja oamenii sa-si pastreze mainile curate.

Sloganul campaniei din 2022 este "Unite, talk and work together on hand hygiene for high quality safer care everywhere" / "Uniti-va, discutati si actionati impreuna pentru igiena mainilor, pentru o ingrijire mai sigura, de inalta calitate, peste tot".

 

Sursa: World Health Organization Office for Romania

 

 

#ROVaccinare #StrongerTogether #TotulVaFiBine #PROvaccinare #PovestiDeLaVaccinare #handhygiene

0 comentarii1183 vizualizări05 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0