Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 09 August 2022 - 14587
Ziua Ambulantei din Romania .

"Ii sarbatorim astazi pe salvatorii de vieti din cadrul serviciilor de ambulanta, cu gandul la activitatea lor pe cat de complexa, pe atat de importanta. Pe langa profesionalism, aceasta implica daruire, capacitate de reactie rapida, empatie si curaj.  Indiferent ca este vorba despre echipajele din teren sau despre celelalte categorii de personal din cadrul Ambulantei care gestioneaza derularea misiunilor de salvare, munca lor se masoara in milioane de vieti salvate, de multe ori in situatii cand sansele pot sa para inexistente.

          Perioada de pandemie a pus o presiune suplimentara asupra profesionistilor din asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca, care si-au facut datoria cu aceeasi responsabilitate. Ii vedem si acum solicitati intens la cazuri de urgenta provocate de temperaturile caniculare, accidente sau oameni cu probleme grave de sanatate care au nevoie urgenta de asistenta medicala.

          Ajuns la 116 ani de existenta, serviciul public de ambulanta functioneaza dupa acelasi principiu pe baza caruia a fost creat la initiativa profesorului dr. Nicolae Minovici: "Totdeauna si tuturor, gata pentru ajutor". Dedicarea dumneavoastra pentru tratarea fiecarui pacient ramane o constanta. Alaturi de intreaga societate romaneasca, ati fost parte la solidaritatea extraordinara fata de cetatenii ucraineni refugiati in Romania, acordandu-le ingrijire celor care au avut nevoie.

Misiunea de a salva vieti este o lupta continua, adeseori nedreapta, cu timpul si resursele. Actiunile si demersurile guvernamentale in domeniul sanatatii urmaresc sa asigure tuturor cetatenilor servicii medicale de cat mai buna calitate, sa creasca capacitatea sistemului, sa pregateasca proiecte pentru spitale noi sau renovate, dotate cu echipamente performante.

Cu totii ne dorim investitii substantiale si pentru aceasta vom integra resursele bugetului national cu cele europene. Asa cum ne-am angajat prin Programul de Guvernare, vom majora de la an la an finantarea publica a sectorului de sanatate cu cel putin 0,5% din PIB, pentru a ne apropia de media europeana. Inseamna o imbunatatire constanta, avand in vedere ca PIB-ul Romaniei este in continua crestere.

In acelasi timp, pregatim accesarea fondurilor europene destinate domeniului sanatatii. Cele aproape 2,5 miliarde de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta si cele 4 miliarde prin Programul Operational Sanatate sunt bani pentru un sistem de sanatate modern, digitalizat si transparent. Un sistem care ofera cetatenilor posibilitatea alegerii informate a serviciilor medicale de calitate, dar si oportunitati de dezvoltare si motivare a cadrelor medicale.

Sunt imbunatatiri asteptate de multi ani de cetatenii romani si de intreg sistemul medical.

Transmit "La Multi Ani" serviciilor publice de ambulanta din Romania si tuturor celor care isi desfasoara activitatea in aceste structuri dedicate salvarii de vieti!

          Sunteti primii la care oamenii apeleaza in situatii critice in care asistenta medicala cat mai rapida si profesionista face diferenta intre viata si moarte.

          Va multumesc si am toata aprecierea pentru activitatea dumneavoastra!"

 

Nicolae-Ionel Ciuca,

Prim-ministru al Romaniei

 

Contact: 

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

 

 

0 comentarii1295 vizualizări29 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0