Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Marti 16 Iulie 2024 - 14587
CONFERINTA NATIONALA TINERI CU SCLEROZA MULTIPLA 2023.

APAN organizeaza anul acesta cea de-a sasea editie a Conferintei Nationale Tineri cu Scleroza Multipla, in perioada 27-29 octombrie, in Capitala Culturala Europeana 2023, la Timisoara.  Evenimentul organizat de APAN isi doreste sa creeze un spatiu sigur si de incredere pentru persoanele tinere, diagnosticate cu scleroza multipla, unde sa existe informatie medicala actuala si intalniri cu specialisti din domeniul sanatatii. In plus, vine cu numeroase surprize din partea celor de la Ascendis, care anul acesta vor fi facilitatorii workshop-urilor pregatite si gandite sa sudeze o comunitate care sa functioneze la potential inalt si care sa stie sa isi manifeste atat necesitatile, dar sa ofere si solutii.

"Asociatia noastra isi propune, prin organizarea acestui eveniment dedicat tinerilor, sa consolideze relatiile comunitare locale si nu numai. Ne dorim sa punem accent pe importanta ventilarii diagnosticului de catre o persoana nou diagnosticata si pe beneficiile impartasirii propriilor experiente cu comunitatea de SM. Astfel, contribuim activ la imbunatatirea retelei care poate sa ofere sprijin si suport persoanelor nou diagnosticate.", Eduard Andrei Pletea, vicepresedinte APAN

 

Conform datelor statistice recente, pe plan mondial exista 2,8 milioane de oameni diagnosticati cu scleroza multipla, dintre care peste un milion se afla in Europa. Se estimeaza ca in Romania sunt cel putin 12.000 de persoane diagnosticate cu aceasta afectiune cronica. La nivel national, cifrele pot varia substantial din cauza lipsei unui registru de pacienti.

 

Diagnosticarea se realizeaza preponderent in intervalul de varsta cuprins de la 20 pana la 40 de ani, conferind sclerozei multiple, printre altele, valenta celei mai invalidante afectiuni a adultului tanar. O alta ar fi denumirea sa alternativa, "boala cu 1000 de fete", datorata simptomelor multiple care difera de la individ la individ.

APAN se implica in sustinerea comunitatii persoanelor cu scleroza multipla, oferind prin activitatile sale atat oportunitatea de intelegere si ventilare a diagnosticului, cat si crearea de solutii realiste datorate conexiunilor nou formate. In plus, faciliteaza accesul la ultimele informatii, abordari holistice, cercetari despre cele mai noi optiuni terapeutice si nu numai.

Sesiunile informationale pregatite anul acesta pentru participanti se vor concentra asupra temelor urmatoare: Liniile de tratament disponibile in Romania si monitorizarea diagnosticului de SM; Psihosomatica diagnosticului de SM si mecanismele psihologice implicate in acceptarea acestuia; Cum imi fac tratamentul acasa? Reactii adverse si aderenta la tratament.

Pe data de 28 octombrie se vor inregistra sesiunile sustinute de specialisti, care vor fi redate ulterior pe pagina de Youtube a Asociatiei, iar restul workshop-urilor vor fi organizate doar pentru cei prezenti.

"Anul acesta am optat pentru un program informational mai lejer in comparatie cu cel al evenimentelor trecute, pentru a prioritiza beneficiarii evenimentului si, totodata, pentru a le oferi ocazia de a se exprima liber, fara teama vreunei stigme. Ne dorim mereu sa imbunatatim activitatea asociatiei si sa putem oferi sprijin de calitate persoanelor diagnosticate cu SM si tocmai de aceea ne dorim sa le auzim povestile: pentru a afla nevoile, dorintele, nemultumirile.", Eduard Andrei Pletea, vicepresedinte APAN

Cazarea si mesele vor fi asigurate de APAN pentru pacienti, cu sprijinul oferit in organizarea acestui eveniment de sponsorii: Novartis, Sanofi, Roche, Bristol Myers Squibb.

 

Puteti urmari activitatea APAN Romania aici:

https://www.facebook.com/APANRomania 

https://afectiuni-neurodegenerative.ro/

 

Contact:

eduard.pletea@afectiuni-neurodegenerative.ro

0 comentarii3675 vizualizări23 octombrie 2023
rss 2.0
rss 2.0