Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Vineri 24 Martie 2023 - 14587
SOC SI GROAZA

             Aceasta era denumirea de cod a unei campanii militare a armatei SUA in  IRAK. Denumirea raspundea unei cerinte de influentare psihologica a populatiei si armatei care il sustineau pe Sadam. Acuma pot sa spun ca acest subtitlu s-ar potrivi de minune ”Legii 118 din 30.06.2010 privind unele masuri necesare  in vederea restabilirii echilibrului bugetar”. Acum, populatia tarii noastre este sub soc si este dominata de groaza, inca este ca boxerul sub pumni si nu stie ce i se intampla. Pentru ca tot suntem in august, cetatenii nostri sunt mai uluiti ca japonezii dupa lansarea loviturii nucleare la HIROSIMA. Cetatenii erau in alianta cu presedintele Basescu impotriva bogatilor, a salariilor nesimtite, militarilor, magistratilor, politistilor, profesorilor, medicilor, aviatorilor si nu in ultimul rand, impotriva parlamentarilor.

            Oamenii erau sub impresia unei chemari haiducesti, in acorduri de manele:  “LUAM DE LA BOGATI SI DAM LA SARACI !“ era sloganul lui Basescu. Socul si groaza s-au mutat in tara noastra ! intr-un an, au plecat din tara peste 300.000 de cetateni, ceea ce nu a reusit sa disloce razboiul in IRAK sau AFGANISTAN. Aceasta lege, prin impactul si consecintele create, este naucitoare, intunecand orizontul tuturor romanilor. Ca militar de cariera am studiat toate ordonantele militare care au instituit starea de ocupatie pe teritoriul nostru, de la generalul Iosif Bem incoace. Nu am gasit o situatie mai inversunata impotriva populatiei ca legea lui Boc !

          in judetul nostru, sub ocupatie, s-a construit in Primul Razboi Mondial, de catre unguri, calea ferata TIHA BaRGAULUI – DORNISOARA, iar in al Doilea Razboi Mondial, s-a construit calea ferata SARATEL – DEDA si cate altele...Mai traiesc oameni care au simtit pe pielea lor administratia Dictatului de la Viena si in stare de razboi si, de dragul adevarului si nu al dreptatii, trebuie sa recunoastem ca nu s-au luat astfel de masuri. Nu am respect fata de ce au facut ungurii si doar slabiciunea lui Boc ii face sa o caute si azi cu lumanarea. Daca mergem mai adanc in istorie, trebuie sa spunem ca rascoala de la BOBaLNA a izbucnit cand s-a trecut de la impozitarea cu  9% la cea cu 10 %,  dar in nici un caz cu 25% ! Masurile din legea lui Boc exced si competentele Legii 132 /97 privin rechizitiile in stare de razboi.

              Nici in stare de razboi nu este permisa rechizitionarea bunurilor fara plata ! Nici in stare de razboi nu este voie sa rechizitionezi de la femei, batrani, copii, invalizi, biserica sau de la oameni care nu au alta sursa de venit. Nici cel mai ticalos ocupant nu s-a comportat cu atata cruzime fata de populatia noastra. Boc se comporta ca un ocupant nemilos. Alternativa este “DACA NU VA CONVINE, PLECATI !“ sau gasiti-va un alt job.

                 Ce ar fi sa vezi profesorii vanzand in baruri, evident ca elevilor de bani gata, politistii si juristii dand consultatii de ocolire a legii, iar in timpul noptii, dand spargeri, functionarii de la Finante, Curtea de Conturi si Garda Financiara vanzand in barurile pe care a doua zi trebuie sa le controleze etc. Ce ar fi sa vedeti militarii vanzand armnament si munitie la vedere, sau dovedind neglijenta in relatiile cu serviciile secrete straine. ASA DA, REFORMA A STATULUI ! Militarii sunt trimisi in razboi cu soldele diminuate, fapt fara precedent in istoria militara a Europei. Trebuie sa stie toata populatia ca riscurile nu s-au diminuat in teatrele de razboi si ca militarii, in juramant, s-au angajat cu pretul vietii 100%, nu cu 75%! Asa se intampla cand cei inapti pentru serviciul militar ajung sa hotarasca destinele armatei.

                 SOC si GROAZA, dar, din titlul legii, se vede clar ca nu s-a produs tot raul, ci numai UNELE masuri, urmeaza, desigur si altele. Poate se indura vreo tara si ne ocupa ! Noi, militarii, vom lupta de partea cui ofera conditii mai bune pentru populatia tarii si evident, nu impotriva romanilor oropsiti de o conducere criminala. Asa a negociat si ANTONESCU in 1944, numai ca el nu a fost atent. Noi nu mai putem pati ce a patit el. Boc nu stie ca militarii nu uita. N-am uitat umilinta  la care comunistii au supus generalii, ofiterii si soldatii pentru vina de a fi luptat impotriva rusilor, nu l-am iertat nici pe regele balbait pentru ca nu l-a gratiat pe Antonescu, nu l-am iertat pe Ceausescu pentru ca a refuzat sa avanseze ofiterii superiori in octombrie 1989 si nici el nu poate fi uitat. Fiecare a fost si va fi tratat dupa principiul contributivitatii la consolidarea sau dezonorarea pilonului pe care se sprijina intreg edificiul national - ARMATA. Toate la timpul lor, ca doar cine stie planifica si executa mai bine decat ARMATA !

SUS RIDICA FRUNTEA VREDNICE ROMAN !

 

Colonel (r) IOAN GAFTONE

3 commentarii4641 vizualizări23 august 2010
rss 2.0
rss 2.0