Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Mergeti si faceti pipi pe biserica (catolica)!

Nebanuite si incurcate sunt caile Domnului. In aproape toate religiile din lume, locasurile de cult sunt considerate sfinte, sacre, de nepangarit, de neatins. In constiinta crestinilor, in general, biserica este un sanctuar al puritatii, al curteniei spirituale dar si fizice. In aceste conditii mi-a fost foarte greu sa inteleg ceea ce am vazut la o biserica catolica din Bruxelles-Belgia, capitala Uniunii Europene si in constiinta multora, un reper de moralitate si democratie. Cautand o toaleta, am tot intrebat prin zona unde gasesc locul pentru satisfacerea unor nevoi fiziologice normale si care de obicei, in tarile civilizate, locul este bine definit, delimitat igienic si frumos amenajat. In cazul de fata, localnicii m-au indrumat sa fac pipi pe zidul unei biserici catolice, unde era amenajat un urinoar pentru barbati. Locul de amplasare mi s-a parut de neinteles pentru mine ca si crestin ortodox crescut si format in spiritual sacralitatii fiecarui locas de cult, fie ca este vorba despre o biserica ortodoxa, evanghelica sau sinagoga etc, locasuri considerate sfinte in cultura orasului meu natal, Bistrita. Se pare ca in noua cultura a bisericii catolice occidentale acest lucru este permis in unele situatii, desi in alta piata din Bruxelles am observat un pisoar pentru barbati la mica distanta de biserica dar nu direct pe zidul locasului de cult.

Aceasta anormalitate dupa parerea mea, este cu atat mai mare cu cat in biserica catolica pe zidul careia era amplasat urinoar-ul, chiar la momentul in care am facut eu pozele se oficia o slujba la care era prezent un preot si cativa enoriasi.

 

 

 

Marius Chiuzan.

2 commentarii4564 vizualizări29 aprilie 2015




rss 2.0
rss 2.0