Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Deblocare centura si zona de peste linii Bistrita.

Cerere Publica, Stimati Consilieri Locali din toate partidele politice, In calitate de simplu cetatean ma adresez domniilor voastre cu doua intrebari:  Cand nu ne vom mai bloca pe centura Bistritei? Cand nu ne vom mai ingramadi ca sa trecem liniile la Bistrita?

Vad ca de cativa ani incoace sunteti concentrati pe modernizarea centrului, a unor strazi secundare si a trotuarelor, insa gasirea de modalitati reale, rentabile si functionale care sa fluidizeze circulatia nu este in discutia domniilor voastre.

 Am inteles ca din cauza luptei dintre partidele politice la nivel central noi nu vom avea autostrada. De asemenea, am inteles ca din cauza ambitiilor gigantesti si a costurilor exorbitante nu vom avea centura ocolitoare. Insa totusi nu inteleg cum dupa 25 de ani orasul este inca divizat in doua parti de catre calea ferata? La orele de varf ajungi mai repede pe jos decat sa traversezi cu masina liniile, mai cu seama daca vii de pe o strada fara prioritate. Ca sa nu mai zic de blocarea la 10 km pe ora a vechii centuri a Bistritei…

  Mai mult, de un an de zile unii doriti sa se faca si un centru intermodal de transport cu autogara suspendata, platforme comerciale, rampe, lifturi si racorduri auto deschise pe mai multe strazi.

Scuzati ca intreb: de ce pe de o parte visam la "nave spatiale" pe care nimeni nu o sa le finanteze, asemenea centurii Bistrita Sud prin Padurea Codrisor si pe de alta parte, risipim bani frumosi pe modernizari de trotuare, piete si borduri care nu sunt urgente?

 Drum nou spre Bistrita a populatiei din nordul judetului - 173 B

Oare nu ar fi mai bine sa ne concentram activitatea pe niste proiecte urgente, imediat necesare, utilizate de majoritatea locuitorilor orasului si in primul rand realizabile?

Mai cu seama ca in curand, dupa deschiderea noii fabrici Leoni toata centura si zona de peste linii vor fi paralizate.

Oare nu ar fi mai simplu si mult mai ieftin:

1. sa construim un sens giratoriu intre strada Tarpiului, Drumul Cetatii si Drumul Tarpiului?

2. sa deschidem o noua trecere la nivel cu calea ferata pe strada Romana?

3. sa facem o noua strada intre Drumul Cetatii (vechea centura) si strada Zefirului pe langa Jandarmerie?

4. sa realizam in sfarsit conexiunea dintre strada Artarilor si strada Colibitei?

5. sa discutati cu reprezentantii Consiliului Judetean construirea drumului 173 B dintre Bistrita si Tarpiu pentru ca locuitorii partii de nord a judetului sa nu se concentreze numai pe drumul peste dealul Dumitrei (17 C) si sa aglomereze traficul pe centura orasului?

 In concluzie, va rog frumos sa treceti peste orgoliile personale, interesele de partid si sa lucrati impreuna pentru proiecte practice, imediat necesare, rentabile ca finantare si maxim de utile!

Va multumesc frumos!

 

 

Prof. Florin I. Bojor

0 comentarii2933 vizualizări08 decembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0