Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 15 Aprilie 2021 - 14587
In atentia Consilierilor Locali ai municipiului Bistrita.

Revin cu o noua propunere fata de investitiile pentru orasul nostru din banii alocati din Bugetul anului 2021. 1. Consider inutila o noua investitie la partia Cocos prin cheltuirea banului public pentru proiectarea si cumpararea unei instalatii ALPIN COASTER intr-o zona unde de doua ori o ia la vale pamantul. Situatia cu siguranta se va mai repeta, in plus va reamintesc cat de mult au blamat consilierii PNL aceasta investitie a fostei administratii. Sa nu uitam o clipa luarile de pozitie anti PARTIE in cadrul sedintelor de CL.

2.La capitolul 67.o2.05.03 intretinere gradini publice,parcuri, spatii verzi va reamintesc ca Legea 24 Spatii Verzi obliga administratia sa refaca continuu locasurile pt. arborii de aliniament sa le intretina si sa completeze locurile libere cu arbori. Va reamintesc ca in ultimele trei mandate ale fostului Edil , Bistrita a pierdut peste 1.000 de copaci prin exces de zel, majoritatea de aliniament. S-au acoperit voit cu dale si asfalt dupa taieri locasurile vechi si s-a facut pe fuga , total necorespunzator un Cadastru Verde de rasul curcii.

 DADP prin conducerea serviciului nu a urmarit felul in care s-au facut dalarile si directorul actual este raspunzator de situatia descrisa. Propun demiterea acestuia din functia detinuta.

 Va cer ca pana in toamna (oct,nov) sa alocati banii necesari pt. refacerea alveolelor copacilor de aliniament aprox. 300 locuri si cumpararea a cel putin 500 copaci (tei, artari, platani) si plantarea lor deoarece este singura masura eficienta de reducere pe cale naturala a poluarii din oras ceruta de toate normativele UE.

3.Bistrita si bistritenii nu isi pot permite sa piarda prin ignoranta cladirea fostei Biblioteci Judetene de pe str. Garii cu aspect de cazino, o cladire careia administratia trebuie sa-i gaseasca menirea. Propun un nume CASA SOC. CIVILE unde ONG-urile sa aiba un spatiu de intalnire, socializare sa isi aduca aportul pt. binele comun.Propun sa faceti efortul si sa cumparati acest imobil.

4. la capitolul mobilitate sa fie redeschisa circulatia auto pe str. Romana peste calea ferata asa cum a mai fost odata colt cu str. Dimitrie Cantemir. Se va degreva astfel imbulzeala din Piata Decebal cu trecerea peste linia CFR.

5.Consider ca partea de participatiune a Primariei privind anveloparea blocurilor prop.privata este la limita legii. In plus nu puteti imparti la nesfarsit soc. in doua. Numai la blocuri izolam ca cei de la case sunt mai potenti financiar. FALS ! Nu toate familiile de la case sunt bogate. STOP cheltuirii banilor publici in acest mod.

6.Sumele indicate pentru a se implementa aceste investitii le indic tocmai din renuntarea definitiva la ALPIN COASTER, la Centrul Intermodal de Trafic pt. care ati alocat din Buget 50mil.lei, la renuntarea anveloparii blocurilor private din bani publici, dar si atragerea de fonduri Europene pe sectiunea MEDIU.

 

        Balan Marius -Horea         

            3 apr.2021

 

 

5 commentarii1022 vizualizări04 aprilie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Stan
05 Aprilie 2021 - 19:27

Ce il califica pe domnul Balan sa faca propuneri, care sa fie publicate in ziar? Vizitele in sedintele consiliului local cu care se lauda? In ce domeniu are domnul studii superioare? Oare, oare?

Stan
05 Aprilie 2021 - 19:18

Cand s-a trecut linia ferata cu masina pe strada Romana? A fost domnul Balan pe acolo sa vada strada Romana, pe care nu pot trece doua masini in acelasi timp pe sensuri diferite? Ce circulatie isi doreste el acolo intre blocuri?

Stan
05 Aprilie 2021 - 19:16

Consumul energetic scade mult mai mult prin izolarea unui bloc de 40 de apartamente decat prin izolarea a catorva case. Cine are casa si nu o poate izola, dar vrea izolatie o poate vinde daca nu ii convine si se muta la un bloc izolat. Cel care are apartament la bloc ce sa mai faca? Vinde apartamentul si isi cumpara cort?

Stan
05 Aprilie 2021 - 19:14

De ce sunt izolate bloculirile si nu casele? Pt ca trebuie mult mai putin material pt a izola un apartament decat o casa. Suprafata exterioara a unui apartament este mult mai mica. Costurile pe familie sunt mult mai reduse. Compara domnul Balan un apartament de 60 m² cu o casa de 150 m² care are ce suprafata extreioara? Este tot un scop ecologic, dar care nu ii vine bine domnului Balan.

Stan
05 Aprilie 2021 - 19:10

In ce calitate domnul Balan este publicat in ziarele bistritene? Fiind prezent la toate sedintele consiliului local nu il fac specialist in niciun domeniu cum crede dansul. Gura mare este o calificare? Ce studii are? In ce domeniu? Ma mir ca nu exista si un punctul 7 in care sa ceara acordarea autorizatiei pt casa personala facuta fara aceasta autorizatie.

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0