Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 29 Martie 2024 - 14587
La o terasa de pe centrul pietonal al Bistritei nu te mai lasa sa mananci.

Colonelul (r) Lucian Ciama ne-a contactat la redactie deoarece a fost foarte indignat de experienta avuta astazi in centrul Bistritei. Colonelul Ciama, un veteran al teatrelor de operatii in care a fost armata romana, un om cu un simt al onoarei si datoriei, iubitor de adevar si dreptate si un patriot desavarsit ne-a declarat ca nu a fost lasat sa manance la terasa, cerandu-i-se un certificat Covid. Angajatii terasei au declarat ca noua regula este impusa de prefectura BN si ca nu au ce face.  In acesta situatie s-a facut un apel la 112 pentru a veni un echipaj de politie pentru  a reglementa situatia. Evident ca nu s-a ajuns la nici o solutie, astfel ca cititorul nostru a plecat nemancat spre o noua locatie de alimentatie publica.

Lucian Ciama ne-a mai declarat ca este penibila situatia in care pentru a manca trebuie sa mergem cu "steaua lui David"  sau pentru a trai. Aluzia este referitoare la crimele si persecutarea evreilor de catre nazisti, acestia fiind obligati sa poarte o stea galbena pe piept pentru identificare, dar si ca mijloc de excludere extremist din societatea germana sau teritoriile ocupate de nazistii hitleristi.

Mai mult, masura, daca e data de prefectura si guvern, are rolul de ai baga in faliment pe cetatenii romanii, indiferent de etnie, ce au terase sau restaurante si a-i avantaja pe strainii (multinationalele) ce au fast-food-uri si hipermarket-uri.

Ciama a completat ca se simte foarte umilit in tara la el de aceste masuri aberante, ca in calitate de cetatean se simte ingradit in drepturile democratice dar si expus la o dubla masura. Acesta a explicat ca nu i s-a prezentat din partea personalului de la terasa, testele efectuate de acestia sau certificatele avute, inclusiv pentru alte boli foarte contagioase, ca si hepatita B, sifilisul sau HIV.

Revoltat, Lucian Ciama a comparat aceasta masura cu aberatiile din Evul Mediu cand se platea o taxa pe aerul pe care il respira taranul roman, taxa data stapanilor barbari, nevolnici si vremelnici din acea perioada.

 

A consemnat - Marius Chiuzan.

2 commentarii5803 vizualizări23 septembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0