Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Luni 15 Iulie 2024 - 14587
Bistrita si Zielona Gora conectate prin dans si limbajul emotiilor.

Nu este un secret ca varsta adolescentei aduce cu ea o serie de provocari, mai ales la nivel emotional, care nu de putine ori sunt greu de gestionat atat de catre tineri, cat si de catre cei din jurul lor. Si…ce sa vezi…prin aceste stari trec adolescenti din toata lumea. Pornind de la aceasta nevoie a tinerilor, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita in parteneriat cu Liceul European Europejskie Liceum Ogólnokszta?c?ce dr Rahn din Zielona Gora, Polonia, au gandit un proiect care sa ii ajute pe tineri sa isi identifice, exprime si gestioneze emotiile. Metodele identificate de noi au fost dansul, teatrul, yoga, exercitii de respiratie si mindufulness, precum si scurte informari despre "moleculele emotiilor", cum au fost denumite in acest proiect, serotonina, dopamina, oxitocina si endorfinele, toate acestea integrate cu succes intr-un program de 7 zile in cadrul proiectului "Bistrita si Zielona Gora conectate prin dans si limbajul emotiilor".

Mai precis, proiectul a constant intr-un schimb de 10 tineri romani si 10 tineri polonezi, coordonati de catre lideri de grup si doamne profesoare, care s-au reunit la Bistrita in perioada 5-11 septembrie 2022. Pe parcursul unei saptamani au fost organizate activitati de team building, ateliere de exprimare a emotiilor, ateliere de teatru si dans, vizite turistice, un seminar gastronomic, precum si un spectacol organizat la Palatul Culturii Bistrita.

Acest proiect reprezinta, de fapt, unul dintre parteneriatele de succes implementate de organizatiile partenere de-a lungul a 7 ani, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si a Municipalitatii din Zielona Gora, cu scopul de a consolida relatiile de colaborare dintre orasele infratite Bistrita si Zielona Gora, de a promova culturile locale si de a contribui la dezvoltarea unor competente cheie in randul tinerilor participanti, precum: comunicarea in limba engleza si limbile materne, competente de sensibilizare si expresie culturala, competente cetatenesti, competente personale, sociale si de a invata sa inveti.

Proiectul a beneficiat de finantare din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2022.

 

0 comentarii12775 vizualizări22 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0