Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor !

Asociatia Reborn da aripi copiilor cu CES, prin integrarea lor in cultura hip hop. "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" este un proiect initiat de Asociatia Reborn Bistrita si urmareste imbarcarea a 20 de copii cu CES, din Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr.2, Bistrita, la bordul avionului ce-i va purta spre cele mai frumoase destinatii ale culturii hip-hop: breaking, dj-ing, graffiti si street dance.

Acest proiect se dedica imbunatatirii starii de bine a celor 20 de copii cu CES (Cerinte Educationale Speciale), prin intermediul culturii hip hop.

Bagajele de cala sunt pregatite pentru integrare, intelegere, sustinere si egalitate.

Timp de 7 luni, din septembrie 2022 pana in martie 2023, la bordul "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" se va auzi vocea celor 20 de copii, care prin dans, desen si muzica vor transforma lacrimile in zambet, greutatile in speranta si singuratatea in fraternitate pentru o stare de bine mentala si fizica crescuta.

" Acest proiect este, de fapt, continuarea voluntariatului pe care l-am inceput acum 4 ani, de dezvoltare si integrare a copiilor din Scolile Speciale de Educatie Incluziva din Bistrita.

Inspirata si de povestea colegilor nostri de la Cluj-Napoca, Concrete Rockers, cu care am colaborat in 2021 in proiectul Flori de Ghetou, mi-am dorit foarte mult sa vin cu un proiect asemanator si pentru copiii din orasul nostru.

Descoperind si intelegand, prin voluntariatul nostru, cu ce probleme se confrunta acesti copii am avut o motivatie si mai mare sa stiu ca impart cu ei, prin dans, o felie de zambet si bucurie, care ii vor face sa uite de problemele de acasa.

Prin acest proiect imi doresc sa pot contribui si mai mult fata de cum o faceam inainte si sa venim, in mod constant, in sprijinul copiilor prin ceea ce stim noi sa facem mai bine."

Dora Pralea

Patru instructori de dans, muzica si Graffiti experimentati vor crea impreuna  ateliere de Breaking, de Street Dance, de DJ-ing si Graffiti, activitati de teambuilding, 10 zile culturale, un schimb de experienta la partenerul proiectului Asociatia G-Power din Botosani, cu scopul de a dezvolta si integra cei 20 de copii in comunitatea hip-hop din Bistrita.

Prin integrarea lor in cultura hip-hop ne dorim sa le cream un spatiu de exprimare fara frontiere, nonconformist, prin care fiecare copil sa simta libertate in miscari si o stare de bine sporita.

Echipa care se ocupa de buna desfasurare a acestui proiect este formata din Dora Pralea - Manager Proiect, Bianca Bor - Asistent Manager, Iulia Ciurdarean - Coregraf Street Dance, Vlad Draghici - Instructor Breaking, Alexandru Tiolan - Graffiti/Desen, Andrei Fechete - Dj, Bogdan Labis - Videograf, Alexandru Kabos - Fotograf, Alexandra Anisie - Marketing&PR, Clapa Grigore - Graphic design.

Proiectul "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" este derulat de Asociatia Reborn Bistrita si finantat prin programul In Stare de Bine (www.instaredebine.ro) sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Reborn Dance Studio este o asociatie de tineret, care de 15 ani se implica activ in dezvoltarea comunitatii locale a tinerilor din orasul Bistrita, prin implicarea lor in activitati de petrecere a timpului liber precum: cursuri de Street Dance si Breaking, tabere, workshop-uri, spectacole si concursuri atat locale cat si nationale, puse la dispozitia acestora.

 

 

Puteti urmari toata aventura lor pe paginile de socializare aici:

Instagram: @reborndancestudio https://www.instagram.com/reborndancestudio/

Facebook: Reborn Dance Studio Bistrita

https://www.facebook.com/rebornbistrita

Video din prima activitate de Teambuilding cu copiii: https://www.facebook.com/rebornbistrita/videos/783010032779589

 

 

 

 

Dora Pralea - Manager General si Coregraf Reborn Dance Studio, Manager proiect Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor!

Tel. 0756 956 774

E-mail: dora.incert@gmail.com

www.rebornbistrita.ro

0 comentarii12124 vizualizări25 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0