Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Zburam cu scop!

"Zburam cu scop!" - Ateliere fara frontiere, pentru incluziunea sociala a copiilor cu CES. Asociatia Reborn din Bistrita, impreuna cu Asociatia G-Power din Botosani organizeaza in perioada 25-27 noiembrie 2022 evenimentul Zburam cu scop!, un schimb de experienta in orasul Botosani intre cei 20 de copii cu CES, din Centrul Scolar de Educatie Incluziva, nr.2 Bistrita, beneficiari ai proiectului "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" si grupul de tineri dansatori ai Asociatiei G-Power.

Astfel, in weekend-ul 25-27 noiembrie va avea loc schimbul de experienta ce are ca tinta facilitarea integrarii copiilor din cadrul proiectului, obtinerea unei relationari mai bune in randul beneficiarilor si dezvoltarea unui sentiment solid de apartenenta si sustinere.

Vom asigura copiilor un mediu favorabil interactionarii, implicarii, comunicarii si invatarii, prin activitati creative si recreative alaturi de partenerii nostri din Asociatia G-Power, astfel ca vom avea parte de: team building, workshop-uri de dans, muzica, graffiti, o seara sociala, vizita la muzeul Mihai Eminescu, dar si timp liber dedicat socializarii.

In cadrul schimbului de experienta "Zburam cu scop!" vor participa, pe langa beneficiarii proiectului, echipa de proiect si Asociatia G-Power, doamna director a CSEI nr.2, Molnar Paula, impreuna cu doamna profesor Pop Ersilia.

Proiectul "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" se dedica imbunatatirii starii de bine a celor 20 de copii cu CES (Cerinte Educationale Speciale), prin intermediul culturii hip hop.

Obiectivul general al proiectului "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" se dedica integrarii beneficiarilor in cultura hip hop, crearea unui spatiu de exprimare fara frontiere, prin care fiecare copil sa simta libertate in miscari si o stare de bine sporita.

Timp de 7 luni, din septembrie 2022 pana in martie 2023, la bordul "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" se va auzi vocea celor 20 de copii, care prin dans, desen si muzica vor transforma lacrimile in zambet, greutatile in speranta si singuratatea in fraternitate pentru o stare de bine mentala si fizica crescuta.

Proiectul "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor" este derulat de Asociatia Reborn Bistrita si finantat prin programul In Stare de Bine (www.instaredebine.ro) sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Reborn Dance Studio este o asociatie de tineret, care de 15 ani se implica activ in dezvoltarea comunitatii locale a tinerilor din orasul Bistrita, prin implicarea lor in activitati de petrecere a timpului liber precum: cursuri de Street Dance si Breaking, tabere, workshop-uri, spectacole si concursuri atat locale cat si nationale, puse la dispozitia acestora.

Asociatia G-Power s-a infiintat in anul 2014 si este formata dintr-un grup de tineri, dornici de dans si arta, care doresc sa-si dezvolte creativitatea, respectul de sine si abilitatile vocationale. Obiectivele specifice sunt colaborarea cu alte organizatii nonguvernamentale sau guvernamentale, prin implementarea in comun de proiecte pentru dezvoltarea tinerilor in domeniul dansului.

G-Power a organizat peste 20 de evenimente in domeniul dansului, a fost colaborator si organizator a Cupa Scolilor la Street Dance, etapa judeteana Botosani, 2014 - 2019. Organizeaza anual, din anul 2014, tabere, spectacole si workshop-uri cu coregrafi de anvergura din lumea Street Dance-ului atat la nivel national, cat si international. In prezent G-Power are peste 100 de membrii.

Puteti urmari toata aventura noastra pe paginile de socializare aici:

Instagram: @reborndancestudio https://www.instagram.com/reborndancestudio/

Facebook: Reborn Dance Studio Bistrita

https://www.facebook.com/rebornbistrita

Video din prima activitate de Teambuilding cu copiii: https://www.facebook.com/rebornbistrita/videos/783010032779589

 

Despre programul In Stare de Bine

In Stare de Bine este un program anual de finantare ce ofera granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro pe an organizatiilor neguvernamentale din Romania. Programul este implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu sustinerea financiara a Kaufland Romania.

Obiectivul programului este cresterea calitatii vietii locuitorilor din comunitatile rurale si urbane prin sprijinirea initiativelor care au un impact pozitiv in trei domenii esentiale - cultura, sportul si viata sanatoasa - si care se adreseaza grupurilor vulnerabile si comunitatilor din care acestea fac parte.

In acest an, in mod exceptional, criza umanitara din Ucraina a determinat reorientarea partiala a programului catre sprijinirea migrantilor si refugiatilor alungati de razboi din tara vecina.

Pentru mai informatii, accesati www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 149 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma "Implicarea face diferenta", sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitati www.kaufland.ro.

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, care promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, ce contribuie la apararea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

 

Dora Pralea - Manager General si Coregraf Reborn Dance Studio, Manager proiect Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor!

Tel. 0756 956 774

E-mail: dora.incert@gmail.com

www.rebornbistrita.ro

0 comentarii10773 vizualizări26 noiembrie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0