Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Dependentele - o robie? Drogurile si enigma lor .

Duminica, 2 iunie 2024 de la ora 19:00, Centrul Cultural Dacia va gazdui conferinta Dependentele - o robie? Drogurile si enigma lor sustinuta de pr. prof.  univ. dr. Stelian Tofana, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Conferinta va fi axata pe abordarea unor teme de interes major pentru tineri si copii: dependentele si impactul acestora asupra societatii. Evenimentul face parte dintr-un proiect menit sa prezinte si analizeze pericolul dependentelor si a consecintelor acestora in plan personal, social si al sanatatii. Plecand de la o realitate tot mai stringenta a dependentelor in randul tinerilor si de la citatul biblic "Caci fiecare este robul lucrului de care este biruit" (II Petru 2,19), interventia invitatului de la conferinta Dependentele - o robie? Drogurile si enigma lor are in vedere o abordare holistica a impactului viciilor, contribuie la o mai buna constientizare a acestor pericole si propune solutii si suport pentru cei afectati de robia dependentelor. In luna iunie este marcata Ziua Internationala de Lupta impotriva Abuzului si Traficului Ilicit de Droguri, iar organizatorii conferintei intentioneaza sa creasca gradul de constientizare asupra impactului extrem de puternic si nociv generat de dependente.

Conferinta este organizata de catre Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi Bistrita, Nasaud si Beclean, Protopopiatul Ortodox Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud cu sprijinul Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud. In cadrul evenimentului vor avea loc si momente muzicale, in interpretarea Teodorei Matean, a grupurilor de tineri reunite din cadrul Protopopiatului Beclean, a corului de copii de la parohia ortodoxa Feldru si a corului de copii AXIOS de la parohia ortodoxa "Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul" din Bistrita.

Participarea este gratuita si se adreseaza adolescentilor si tinerilor si tuturor celor implicati in munca pentru si cu tinerii: parinti, profesori, psihologi.

Invitatiile sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Dacia.

 

 

Pr. Tudor Mudure

Inspector de tineret

0 comentarii2513 vizualizări20 mai 2024
rss 2.0
rss 2.0