Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Joi 05 August 2021 - 14587
Proiectul Timpuri verzi - mediu plus sau minus sanatate.

Fii "outside the box" si hai in echipa Timpuri verzi ! Doresti sa-ti valorifici cunostintele intr-un mod distractiv ? Esti curios sa descoperi drumul unui proiect de tineret de la idee la implementare ? Esti constient ca un pas pe care il faci AZI e un salt pentru cel ce vei fi MAINE? Vrei sa te implici intr-un proiect local de tineret ? Daca ai raspuns POZITIV la cel putin o intrebare atunci esti persoana pe care o cautam. In randurile urmatoare vei afla mai multe informatii despre activitatile din proiect. Prima actiune din proiectul Timpuri verzi incepe in luna mai si consta in formarea unui grup de 30 de tineri utilizand metode din educatia nonformala. In etapa a doua, se va realiza un studiu de evaluare a cunostintelor bistritenilor privind influenta factorilor de mediu asupra sanatatii. In continuare, pornind de la nevoile de informare identificate prin studiu, va fi elaborata o brosura informativa. Pe perioada lunilor iulie-august, se vor realiza activitati de "practica de vara" la: Tasuleasa Social, Ferma de permacultura din Malin, Asociatia Eco-Rodna; "patrularea" perpedes si cu biciclete, fotografierea si cartografierea unor zone reprezentative pentru aspectele pozitive sau negative de mediu. Incepand din luna septembrie se vor pune in practica activiatile de educatie nonformala si de promovare a responsabilitatii sociale: dezbateri publice; realizarea expozitiilor foto itinerante si realizarea panourilor de prezentare a activitatilor de bune practici. In ultima etapa a proiectului se va realiza festivitatea de premiere pentru cele mai bune activitati implementate de catre grupul tinta. Proiectul Timpuri Verzi este un proiect al Asociatiei Ascendent si se deruleaza in perioada 16 aprilie - 15 noiembrie 2012 . Proiectul este cofinantat de Primaria Municipiului Bistrita si SC Nature & Business.

 

Partenerii proiectului sunt: Directia de Sanatate Publica , Grupul Scolar Sanitar, Universitatea Ecologica -  Facultatea de Stiintele Naturii si  Ecologie si Harta Verde.

 

 

Victor Perdevara.

0 comentarii2940 vizualizări23 mai 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0