Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
TINERII BISTRITENI AU AFLAT CE INSEAMNA VOT LEGAL .

Membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune de informare pe tema campaniei M.A.I. dedicata elevilor cu drept de vot, miercuri, 30 mai a.c., la ora 14.00, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean. Impreuna cu ofiterii de prevenire a criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita - Nasaud si-au indreptat atentia de aceasta data  asupra tinerilor care au implinit 18 ani din institutiile de invatamant din municipiul Bistrita si care urmeaza sa voteze pentru prima data.  

Astfel, le-au fost explicate tinerilor care sunt prevederile legale care, daca le incalca, le pot atrage raspunderea juridica integrala atat din punct de vedere contraventional, cat si penal, si au primit pliante cu mesajul campaniei M.A.I.

Cei aproximativ 100 de elevi de la 12 licee din Bistrita au aflat ca au dreptul de a vota daca au implinit 18 ani, inclusiv cei care implinesc aceasta varsta in ziua alegerilor, si ca isi pot exercita acest drept, o singura data, doar in localitatea de domiciliu sau in care si-au stabilit resedinta cu trei luni inainte de ziua alegerilor.

De asemenea, tinerii au fost informati ca primirea sau oferirea de  bani, bunuri ori alte foloase, in timpul campaniei electorale, in scopul determinarii alegatorului de a vota sau de a nu vota o anumita lista de candidati reprezinta infractiuni pedepsite de lege cu inchisoare, fiind sfatuiti sa nu devina victime ale infractiunilor si sa sesizeze incalcarea legii la numarul unic 112.  Totodata, elevilor le-au fost transmise si recomandari preventive, avand in vedere apropierea vacantei de vara.

 Activitatea de informare a tinerilor care vor vota pentru prima data in acest an a avut loc cu sprijinul reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean si al presei locale, carora le multumim.  

 

                                                      ****

 

In contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania (in ziua de 10 iunie 2012), pentru asigurarea unui vot in limitele legii, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, a initiat o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Aceasta se desfasoara, la nivel national, in perioada 10 mai - 10 iunie a.c., sub genericul "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!".

 

 

 

2 commentarii3738 vizualizări01 iunie 2012




rss 2.0
rss 2.0