Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 24 Mai 2024 - 14587
19 orase importante din Romania, pe harta serviciului local de colectare.

In anul 2013, Asociatia RoRec a lansat serviciul local de colectare gratuita de la domiciliu in 18 orase importante ale Romaniei si Bucuresti! Eficienta acestui serviciu, lansat in premiera in luna noiembrie 2012 de catre Asociatia RoRec, in Municipiul Timisoara, s-a dovedit cu fiecare luna din anul 2013, in care echipele din teritoriu au mers la domiciliile cetatenilor sau sedii de firma pentru a prelua gratuit deseurile electrice si electronice.

 Cu fiecare lansare am largit harta Municipiilor in care acest program de colectare permanenta este activ, ajungand in luna decembrie 2013 la 18 orase si toate sectoarele din Bucuresti. Sistemul de functionare este extrem de simplu si la indemana cetatenilor din Alba, Baia Mare, Barlad, Bistrita, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Floresti, Hunedoara, Onesti, Resita, Satu Mare, Sibiu, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Turda,  Zalau. Tot ce trebuie sa faca cetatenii este sa apeleze gratuit numarul de telefon 0800 444 800, disponibil zilnic, intre 9.00-17.00, unde un operator ii va prelua datele, urmand ca o echipa a Asociatiei RoRec sa vina sa ridice gratuit de la domiciliu sau sediu de firma deseurile electrice.

 Numarul de call center 0800 444 800 este disponibil pentru toate judetele tarii, se apeleaza gratuit din orice retea fixa sau mobila, 7 zile din 7, intre orele 9.00-17.00!

 .

Sustine o Patrula!

Faceti parte dintr-o companie, institutie publica sau organizatie de orice fel? Deveniti Suporteri Oficiali ai Patrulei de Reciclare! Ajutati-ne sa protejam natura si sa crestem cota de colectare DEEE a Romaniei ca sa atingem standardele europene. Dati un exemplu de solidaritate si responsabilitate care ne va creste sansele de a castiga premiul national, la incheierea editiei, in mai 2014!

1. Casati deseurile electrice in beneficiul Patrulei din judetul sau orasul dumneavoastra!

Sunati la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit din toate retelele de telefonie) iar echipa Asociatiei RoRec va veni sa le preia gratuit de la sediul dumneavoastra. De asemenea, puteti face o comanda online aici.

Cantitatile colectate vor fi calculate in contul Patrulei Judetene si ne vor creste sansele la premiul national.

2. Povestiti despre noi tuturor colegilor, prietenilor si celor din jurul dumneavoastra!

Lista unitatilor de invatamant din judetul nostru o gasiti aici. Iar, daca intrati pe www.facebook.com/patruladereciclare, ne puteti cunoaste si interactiona direct cu noi!

3. Mobilizati-va colegii la colectarea DEEE!

Convingeti-va angajatii si colegii sa predea DEEE-urile mari de acasa, in contul Patrulei, fie cu ajutorul serviciului gratuit de colectare de la domiciliu asigurat de Asociatia RoRec, fie aducandu-le la sediu intr-o anumita zi, de unde vor fi preluate gratuit de catre echipa RoRec.

De ce merita sa ne sustineti?

• Pentru ca noi credem in propriile noastre forte si vrem sa demonstram ca putem fi adevarate modele.

• Deveniti Suporter Oficial al celei mai active miscari ecologiste de tineret din Romania! Reteaua noastra numara peste 20.000 de tineri, profesori si prieteni ai Patrulei, activi in toata tara.

• A alege sa fiti Suporter al Patrulei de Reciclare inseamna sa transmiteti un mesaj de solidaritate si responsabilitate!

• Va debarasati responsabil de DEEE

• Respectati legea

• Protejati natura

• Comunicati implicarea adaugand valoare reputatiei companiei ca bun angajator, bun vecin, exemplu de responsabilitate fata de mediu si sustinator al educatiei.

• Va consolidati legatura cu comunitatea

• Respectati legea si evitati riscul unor amenzi consistente!

• Legislatia specifica deseurilor electrice (HG 1037/2010, art. 5 alin. (2) interzice eliminarea prin depozitare finala a DEEE. Amenda pentru incalcarea acestei reguli poate ajunge la 10.000 lei! Iar Legea 211/2011 obliga "producatorii si detinatorii de deseuri" - adica, practic, orice firma, institutie sau organizatie, sa transmita anual Agentiei judetene pentru protectia mediului evidenta gestiunii fiecarui tip de deseu. In caz contrar, se aplica o amenda de pana la 30.000 lei!

Asadar, casand DEEE pentru Patrula de Reciclare transformati o obligatie legala si administrativa intr-un gest generos in beneficiul copiilor si tinerilor din comunitate, fara niciun efort suplimentar. Pentru alte detalii despre proiectul Sustine o Patrula, sunati la 0741 22 77 29 sau scrieti-ne la adresa de email sustinepatrula@rorec.org.

Va asteptam alaturi de noi!

 

0 comentarii2877 vizualizări23 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0