Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Nu ucide, joaca tenis!

La Balc, anul acesta se joaca tenis - VIER PFOTEN ridica o minge la fileu participantilor la vanatoare: "Nu ucide, joaca tenis!" O noua partida demonstrativa de tenis a avut loc, pentru al treilea an consecutiv, in fata portilor domeniului de vanatoare de la Balc apartinand omului de afaceri Ion Tiriac. Membrii VIER PFOTEN si voluntari au protestat astfel in mod pasnic fata de masacrul mistretilor care are loc anual la Balc, transmitand organizatorului si distinsilor sai invitati traditionalul indemn "Nu ucide, joaca tenis!". Urarea a fost insotita si de un protest inedit al celor 3 reprezentanti ai mistretilor prezenti in fata portii, care i-au sugerat domnului Tiriac sa afiseze urmatorul anunt: "Dragi invitati, partida de vanatoare de anul acesta a fost anulata. Vom juca tenis, in schimb. Cu stima, gazda dumneavoastra".

  Sportul alb este fair-play, etic si, cel mai important, nu se soldeaza niciodata cu victime. Acest lucru i-a fost amintit omului de afaceri Ion Tiriac de catre cei cativa jucatori de tenis amatori care au schimbat pase in fata portilor domeniului de la Balc, timp de cateva ore.

  "Nu vreau sa judec ce calitati se ascund in spatele nevoilor domnului Tiriac si ale invitatilor sai de a ucide animale fara aparare. Masacrul de la Balc este mediatizat in fiecare an. Oamenii vad bogatasi ucigand. Ma intreb daca nu cumva exista si alte cai mai modeste, mai pasnice si care pot servi drept model in nevoia oamenilor de a-si satisface setea de putere si anumite temeri", declara Gabriel Paun, director de campanii VIER PFOTEN International.

  In premiera, portile domeniului au fost pichetate si de 3 reprezentanti ai mistretilor, care i-au intampinat pe participantii la vanatoare afisand pancarte cu mesajul: "Dragi invitati, partida de vanatoare de anul acesta a fost anulata. Vom juca tenis, in schimb. Cu stima, gazda dumneavoastra". "E o foarte buna sugestie pentru domnul Ion Tiriac si pentru partenerii lui sa incheie afaceri intr-un mediu non-violent si etic. Executiile pot fi inlocuite cu sportul alb, pe care domnul Ion Tiriac stia sa-l practice atat de bine", a continuat Paun.

  Din 2005 si pana astazi, cel putin 1700 de mistreti, dar si animale din alte specii, au cazut sub gloantele invitatilor de la Balc. Numai anul trecut, acestia au ucis 268 de mistreti (dintre care 128 de purcei), 12 capriori, un cerb lopatar si un muflon. Pe lista participantilor s-au numarat figuri proeminente la nivel international: oamenii de afaceri germani Wolfgang Porsche si Klaus Mangold, managerul austriac Franz Rauch, politicianul austriac Rudolf Streicher si fostul membru in Consiliul Europei Inigo Herrera.

  Pe lista participantilor se adauga insa multi alti invitati din strainatate si din Romania, unii dintre ei neavand experienta in folosirea armei de vanatoare. Intr-o mare masura, lipsa preciziei in timpul vanatorii poate cauza o moarte lenta si agonizanta pentru animale. Astfel, "evenimentul" de la Balc nu respecta minime principii morale si nici macar reguli de etica vanatorii, motiv pentru care nu poate fi considerat decat un masacru.

  VIER PFOTEN crede in responsabilitate si respect pentru toate formele de viata, astfel incat fiecare fiinta vie sa poata trai cu demnitate, in concordanta cu cerintele speciei. De aceea, VIER PFOTEN cere insistent stoparea masacrului de la Balc si interzicerea organizarii de vanatori in spatii ingradite, considerand ca Ministerul Mediului are o responsabilitate in ceea ce priveste aceste "crime legale.

 

FOTO : Andreea Balaurea/VIER PFOTEN

 

 

 

Contact:

Veronica Tulpan, Director programe nationale VIER PFOTEN Romania

0723.387.203

veronica.tulpan@vier-pfoten.org

 

Gabriel Paun, Director de campanii VIER PFOTEN International,

0043-664.432.5575

gabriel.paun@vier-pfoten.org

 

 

*******************************************************************************

Livia Cimpoeru

Press Officer VIER PFOTEN Romania

 Tel: +40-21-316-77-31

Mobile: +40-734-660-726

Fax: +40-21-311-25-99

livia.cimpoeru@vier-pfoten.org

*******************************************************************************

VIER PFOTEN Romania

Maica Alexandra street, no. 24

District 1, Bucharest

Website: www.vier-pfoten.ro , www.four-paws.org 

*******************************************************************************

 

0 comentarii2849 vizualizări11 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0