Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Mondiala a Zonelor Umede, marcata si la Bistrita.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Zonelor Umede, Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud va organiza in luna februarie o serie de  activitati de educare si informare adresate elevilor si cadrelor didactice din unitatile de invatamant ale municipiului Bistrita.

Acest eveniment se sarbatoreste in fiecare an in data  de 2 februarie pentru a marca semnarea Conventiei asupra Zonelor Umede, pe 2 februarie 1971, in orasul iranian Ramsar . Obiectivul declarat al Conventiei Ramsar a fost acela de a conserva zonele umede, fauna si flora care servesc ca habitat al pasarilor acvatice.

In lume exista in prezent peste 1600 zone umede de importanta internationala. Romania a aderat la Conventia de la Ramsar in anul 1991, pana in pezent  fiind desemnate urmatoarele sit-uri Ramsar: Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Balta Mica a Brailei, Lunca Muresului (jud. Arad si Timis), Complexul Piscicol Dumbravita (jud. Brasov), Lacul Techirghiol (jud. Constanta), Parcul Natural Portile de Fier, Parcul Natural Comana, Tinovul Poiana Stampei.

         Anul 2014  a fost declarat de catre ONU ca fiind Anul International al Agriculturii de Familie, iar tema Zilei Mondiale a Zonelor Umede 2014 este "Zonele umede si Agricultura".

 

DIRECTOR EXECUTIV

hidr. Stefan Ioachim Muresan.


 

Relatii Publice si IT 

biol. Oana Stetco

0 comentarii3024 vizualizări03 februarie 2014




rss 2.0
rss 2.0