Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Dezvaluire VIER PFOTEN. (Imagini interzise minorilor)

La Burberry, calitatea e doar o declaratie de fatada. Cruzime in loc de standarde de protectie a animalelor la principalul furnizor de blanuri al Burberry, din Finland. Noi imagini video surprinse recent atesta conditiile mizere, asociate cu cruzimea, din fermele de blanuri din tarile scandinave. Dezvaluirile vizeaza fermele de vulpi care furnizeaza materie prima companiei finlandeze Saga Furs. Companii de renume, precum Burberry, se lauda cu faptul ca achizitioneaza blanuri de la ferme certificate de Saga Furs si care ar trebui sa respecte, teoretic, standardele minime de protectie a animalelor. Insa imaginile obtinute de VIER PFOTEN demonstreaza exact contrariul!

Imaginile video si foto (vezi mai jos link de descarcare) au fost surprinse in ferme de vulpi din Finlanda si arata exact aceleasi conditii socante din oricare alte ferme de blanuri. Animalele sunt tinute inghesuite in custi din sarma, mai mici de un metru patrat. O mare parte din ele sunt bolnave: multe vulpi polare sufera de obezitate morbida si abia se pot misca. Altele prezinta infectii grave ale ochilor. Unele animale nu mai au coada, efect al canibalismului generat de spatiul stramt. Vulpile au un simt olfactiv extrem de bine dezvoltat, insa sub custile de sarma in care sunt inchise toata viata cresc gramezi de excremente.

 "Conditiile de crestere din fermele certificate de Saga sunt, din orice privinta, la fel de oribile ca in oricare alte ferme. Pentru noi nu e o surpriza, avand in vedere ca standardele lor se ridica doar la nivelul cerintelor minime ale Consiliului Europei. Pentru noi aceste cerinte sunt ele insele complet nesatisfacatoare avand in vedere ca permit ca animalele sa fie tinute in custi minuscule din sarma. In Europa, respectarea standardelor este o simpla procedura, nu o dovada a calitatii", explica Thomas Pietsch, expert in animale salbatice la VIER PFOTEN. "Noi dovezi arata ca in unele ferme nici macar aceste minime cerinte nu sunt respectate. Spre exemplu, vulpile roscate nu au la dispozitie zone separate, cu pereti solizi".

 Renumita companie Burberry, prezenta si in Romania, isi promoveaza produsele ca fiind etice, afirmand ca respecta standarde inalte de protectie a animalelor. VIER PFOTEN considera ca aceste afirmatii sunt menite sa insele consumatorii, din moment ce imaginile video arata in mod clar ca productia de blana nu respecta minime standarde. "Strategia de marketing a industriei blanurilor - care "vinde" cruzimea asupra animalelor drept standard inalt - nu tine deloc. Daca Burberry intentioneaza cu-adevarat sa fie in conformitate cu aspiratiile sale etice, atunci compania ar trebui sa inceteze sa mai comercializeze blana naturala", afirma Thomas Pietsch.

 Cetatenii pot cere companiei Burberry sa renunte la blanuri accesand pagina de protest creata de VIER PFOTEN www.befurfree.org.

 Inspectiile oficiale la fermele vizate au dezvaluit cat de grave sunt problemele din fermele finlandeze. Inspectiile anuale din perioada 2010 - 2012, conduse de Autoritatea finlandeza pentru siguranta alimentelor (EVIRA), au scos la iveala nereguli in proportie de 50 - 60% privind standardele de protectie a animalelor. In aceeasi perioada, numarul fermelor certificate de Saga Furs a crescut de la 60 la 80% (in octombrie 2013 ajunsesera la 90%). "Aceste cifre arata in mod clar ca nu este vorba de cazuri izolate, iar ca certificarea nu garanteaza deloc faptul ca aceste standarde sunt respectate", subliniaza expertul VIER PFOTEN.

 Moda blanurilor a atras nenumarate critici de-a lungul anilor. Studii realizate recent de VIER PFOTEN in Austria (martie 2013) si in Marea Britanie (ianuarie 2014) arata ca aceste critici sunt mai actuale ca niciodata. Cifrele confirma ca majoritatea cetatenilor evita produsele care contin blana naturala, considerandu-le demodate. Totodata, companiile din industria vestimentara si casele de moda care nu folosesc blana naturala sunt preferate de majoritatea consumatorilor. Aproximativ 75% din respondentii britanici dezaproba uciderea animalelor pentru blana, in vreme ce 80% dintre austrieci ar alege companii care au renuntat la blanuri si produse care contin blana.

Totusi, VIER PFOTEN constata cu regret ca, potrivit sondajului din Marea Britanie, doar 58% dintre respondentii cu varste intre 18 si 24 de ani resping categoric ideea de a purta blanuri. "E evident ca trebuie sa continuam campania de informare a cetatenilor, ca sa-i facem sa inteleaga cata suferinta se ascunde in spatele produselor din blana naturala. Cu-atat mai mult cu cat, in ultimii ani, blana este vanduta mai degraba sub forma de accesoriu pe haine si incaltaminte decat ca piesa vestimentara", explica Pietsch.

 

Descarcati fotografii:

 https://ftp.vier-pfoten.org/?u=Ko1VGTMU&p=dQPWYHot

 
 

Montaj video brut pentru televiziuni, in engleza:

 https://ftp.vier-pfoten.org/?u=YI9W9PHq&p=XolmKi1j

 **

 YOU TUBE VIDEO

http://youtu.be/jY6ZrAGHEYg

 Saga Shortfilm in engleza + declaratii video (Hd-Res, YouTube-Res + Clean Feed in HD):

https://ftp.vier-pfoten.org/?u=EU5yQXyp&p=QSAjv7np

 

 

 

*******************************************************************************

Livia Cimpoeru

Press Officer VIER PFOTEN Romania

 Tel: +40-21-316-77-31

Mobile: +40-734-660-726

Fax: +40-21-311-25-99

livia.cimpoeru@vier-pfoten.org

0 comentarii3185 vizualizări11 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0