Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
Salvam Padurea Codrisor, sambata la 10:00.

Nu ne-am mai auzit de mult cu o actiune legata de padurea Codrisor. Nu am uitat insa de Codrisor, chiar din contra. In ultimele luni am lucrat la un proiect amplu de valorificare a padurii prin reamenajare, informare si promovare. Proiectul a fost evaluat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si aprobat pentru finantare. Din peste 450 aplicatii, proiectul a intrat pe lista celor 20 care sunt finantate in aceasta sesiune.

Primul obiectiv este realizare potecii "Veveritelor". In data de 21 octombrie am efectuat marcarea traseului, iar sambata, 25 octombrie, vrem sa incepem realizarea propriu-zisa a potecii; se vor efectua lucrari de degajare a vegetatiei arbustive si ierbacee pe o latime de cca 2m. Totodata, in functie de starea solului planificam amenajarea de trepte pe portiunile mai abrupte.

Va invitam alaturi de membrii Asociatiei Bistrita Civica sa facem impreuna primii pasi in concretizarea acestui proiect. Ne vedem sambata, 25 octombrie, de la ora 10:00, la intrarea veche a Strandului Municipal.

 Aceasta este schita orientativa a potecilor ce urmeaza sa fie amenajate in cadrul proiectului "Salvam Padurea Codrisor". Sambata aceasta incepem cu primii pasii pe Poteca Veveritelor. Intregul proiect necesita un efort considerabil dar merita sa ne investim timpul pentru a transforma Codrisorul intr-o padure parc ce va aduce numeroase beneficii orasului si locuitorilor sai.

 

 

Florin Chereji.

0 comentarii3171 vizualizări24 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0