Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
Green Town - actiune de ecologizare.

In data de 25 octombrie 2014 peste 1,5 km din malurile riului Bistrita au primit o infatisare noua, libera de materiale plastice, metalice sau deseuri menajere. Astfel cercetasii bistriteni alaturi de voluntarii adulti au colectat 30 de saci cu deseuri. Pe langa dorinta de a avea alaturi de noi un mediu curat suntem mereu motivati de nevoia de educatie permanenta. Si de unde sa incepem cu educatia daca nu de la copii? Stim cu siguranta ca pentru marea majoritate a copiilor care participa benevol la actiuni de ecologizare eliminarea deseurile la locurile special amenajate devine un obicei; prin acest obicei are de castigat atat mediul cat si comunitatea din care fac parte copiii. Respectul pentru comunitate si respectul pentru mediul inconjurator sunt elemente esentiale ale metodei de educatie cercetaseasca.

Actiunea Green Town - Ecologizare, face parte din graficul de activitati al proiectului "Cetatea Bistritei" vazuta prin ochii copiilor, proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2014.

Scopul proiectului "Cetatea Bistritei" vazuta prin ochii copiilor este formarea abilitatilor artistice si practice elevilor din Bistrita, stimularea cu privire la valorificarea si promovarea Centrului Istoric al Bistritei; sensibilizare cu privire la conservarea mediului inconjurator. Sprijinirea si sustinerea tinerilor in vederea formarii abilitatilor artistice si de protectia mediului prin metoda de educatie cercetaseasca contribuie la o dezvoltare corecta ca individ in plan social, cultural, educational si emotional.

Fundatia "Cercetasii Bistriteni" este principalul promotor al activitatilor cercetasesti din Bistrita si judetul Bistrita-Nasaud. Misiunea cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

 

Fundatia "Cercetasii Bistriteni"

Departamentul imagine, comunicare.

0 comentarii3388 vizualizări27 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0