Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
Radarul balastierelor si apelor.

Doamnei Doina Pana - ministru delegat pentru Ape, Paduri si piscicultura. Asociatiile de pescari din judetul Bistrita-Nasaud, ecologistii, ONG-istii si iubitorii de natura privim cu interes demersurile care urmeaza sa le faceti pentru a implementa un nou radar al balastierelor si apelor, asa cum l-ati descris.

      Ca si padurea, apa este datatoare de viata si nu pot fi separate. Asteptam de prea multi ani sa se faca ordine si in acest domeniu. Noi am atras atentia de nenumarate ori, cu memorii la toate institutiile statului din judetul Bistrita-Nasaud privind starea apelor, fara sa putem rezolva nimic. Va amintesc si de scrisorile cetatenilor din localitatea Cociu din 2007, 2009, 2012 adresate guvernului Romaniei si care nu au primit nici un raspuns pana astazi referitor la starea raului Somes privind excavatiile necontrolate. Aceasta stare grava nu mai poate fi amanata. Imaginile din zona respectiva pot fi vazute si din avion. Ca si in cazul lemnului a aparut o indeletnicire prin care se obtin foarte usor bani din furturile de minerale, de cele mai multe ori ilegale, cu cupa excavatorului in apa contrar legilor de mediu, aducand grave modificari malurilor si cursurilor de apa, afectand grav calitatea vietii comunitatilor locale si a mediului natural. De cele mai multe ori perimetrele bornate nu sunt respectate si nu este refacuta zona dupa exploatare.

      Va sprijinim cu toata priceperea noastra, avem experienta anilor de pescuit, de observatori directi in aceasta problema pe care dorim sa v-o impartasim. In functie de calendarul si timpul avut la dispozitie dorim sa initiem o dezbatere publica locala pe aceasta problema, sub patronajul dumneavoastra.

 

Va multumim anticipat.


Asociatia Esox Spinning Club               AJVPS Bistrita

Asociatia Pescar Sportiv                    Asociatia G.A.L. RURALIS

Asociatia Lucio Perca                        Asociatia Bistrita Civica

Ecologistii Mun. Bistrita

                            Bistrita, 27 octombrie 2014.

 

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii3115 vizualizări28 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0