Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Seminarul de informare al Proiectului PACINFO.Rezultate.

Agentia pentru Protectia Meduilui Bistrita-Nasaud deruleaza, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Harghita, proiectul "PACINFO - Rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane", finantat de Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in cadrul programului de promovare a Politicii Agrare Comune si de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

          In cadrul acestui proiect, in data de 4 decembrie 2014, la hotel Cora din Bistrita  a avut loc un seminar de informare, adresat fermierilor  si agricultorilor din judetul Bistrita-Nasaud, cu privire la Politica Agrara Comuna si noile schimbari ale PAC.

La eveniment au fost invitati fermierii si agricultorii din judet precum si reprezentanti ai institutiilor cu responsabilitatii in domeniu: Consiliul Judetean, Oficiul Judetean  pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Directia pentru Agricultura, Camera de Comert si Industrie, Comisariatului Judetean Bistrita-Nasaud al Garzii Nationale de Mediu.

Evenimentul a fost deschis de catre directorul executiv al Agentiei pentru Protectia  Mediului Bistrita-Nasaud, domnul Sever Ioan Roman, care a facut o scurta prezentare a proiectului, fiind urmat de domnul subprefect Ovidiu Frent, care a subliniat importanta derularii unor astfel de evenimente prin care agricultorii si fermierii  sunt  informati asupra posibilitatii accesarii fondurilor europene.

Doamna lector universitar dr. Diana Elena Alexandru de la Universitatea Babes Bolyai a sustinut o prezentare, in care au fost abordate urmatoarele teme:

}       Politica Agricola Comuna;

}       Eco-conditionalitatea - concept si functionalitate;

}       Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020;

}       Scheme si masuri de sprijin financiar - plati pentru fermieri prin PNDR  (exercitiul financiar 2014-2020).

 

Seminarul s-a incheiat cu o serie de intrebari, discutii si concluzii, la care au luat parte toti participantii.

 

Cu respect,

DIRECTOR EXECUTIV - biolog chimist Sever Ioan ROMAN

0 comentarii2989 vizualizări05 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0