Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 24 Iunie 2021 - 14587
Ziua Mondiala a Zonelor Umede marcata si la Bistrita.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Zonelor Umede, Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud va organiza o serie de  activitati de educare si informare adresate elevilor si cadrelor didactice din unitatile de invatamant din judetul Bistrita-Nasaud. Acest eveniment se sarbatoreste in fiecare an in data  de 2 februarie pentru a marca semnarea Conventiei asupra Zonelor Umede, la 2 februarie 1971, in orasul  Ramsar (Iran), cand a fost prima data recomandata conservarea si folosirea inteleapta a zonelor umede. Unul dintre criteriile cele mai importante ale unei zone Ramsar este capacitatea acesteia de a atrage si de a mentine pasarile de apa, de a conserva zonele umede, fauna si flora.

In lume exista in prezent 2186 situri RAMSAR raspandite pe tot globul. Romania a aderat la Conventia de la Ramsar in anul 1991, existand astazi 89 de zone umede dintre care 19 au fost declarate sit-uri RAMSAR : Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Balta Mica a Brailei, Lunca Muresului (jud. Arad si Timis), Complexul Piscicol Dumbravita (jud. Brasov), Lacul Techirghiol (jud. Constanta), Parcul Natural Portile de Fier, Parcul Natural Comana, Tinovul Poiana Stampei.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Zonelor Umede Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud va organiza in data de  29.01.2015  o intalnire cu elevii de la Scoala Generala Lunca Ilvei, avand in vedere ca in localitate exista Situl Natura 2000 ROSCI0101"Larion". Elevilor le vor fi prezentate aspecte relevante despre zonele umede, despre fauna si flora, precum si reguli in ceea ce priveste pastrarea si protejarea mediului ambiant.

 

 

  p.  DIRECTOR EXECUTIV,

biolog-chimist Sever Ioan ROMAN

 

INTOCMIT,

Catrinel Dodan.

0 comentarii3318 vizualizări28 ianuarie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0