Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
Ziua Mondiala a Zonelor Umede 2015 marcata la Lunca Ilvei.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Zonelor Umede, Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud  a organizat in data de  29.01.2015  o intalnire cu elevii claselor a 3-a si a 4-a de la  Scoala Gimnaziala  Lunca Ilvei, pe suprafata localitatii fiind declarat  Situl Natura 2000 ROSCI0101"Larion" si aria naturala protejata "Crovul de la Larion", care  includ un habitat de turbarie si vegetatie forestiera, precum si specii de plante si animale specifice zonelor umede. La intalnire a participat si custodele, Asociatia Proprietarilor de Padure Valea Ilvei - Ocolul Silvic Valea Ilvei, care a prezentat un film de promovarea a acestor ariilor protejate si speciile de animale si plante prezente pe suprafata acestora.

Au fost purtate discutii cu elevii cu privire la speciile de plante si animale din zonele umede si rolul acestora  pentru viitorul nostru.  Acestia au pregatit impreuna cu doamnele profesori colaje cu speciile care populeaza aceste zone, compuneri pe aceasta tema, desene, precum si prezentari ale animalelor din zonele umede.

Am fost placuti impresionati de implicarea copiilor si a cadrelor didactice in organizarea si desfasurarea acestei activitati, descoperind aici cadre didactice dedicate si copii pasionati de stiintele naturii.  

Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste in fiecare an in data  de 2 februarie pentru a marca semnarea in  1971 a Conventiei asupra Zonelor Umede, in orasul  Ramsar  (Iran) cu scopul conservarii si folosirii inteleapte a zonelor umede.

 

               p.  DIRECTOR EXECUTIV,

           biolog-chimist Sever Ioan ROMAN

 

 

 

INTOCMIT,

 Catrinel Dodan

0 comentarii3598 vizualizări02 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0