Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 24 Iunie 2021 - 14587
Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize)

In perioada 20 ianuarie - 22 iunie 2015 este deschisa sesiunea de inscriere pentru cea de a 8-a editie a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, ce va avea loc in 2016. Lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite in anul 2008, Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic are o viziune pentru un nou viitor energetic, un viitor in care lumea are acces la o energie durabila, accesibila si la preturi rezonabile si care stimuleaza urmatoarea generatie de inovatori in domeniul energiei la nivel mondial.

 Prin intermediul acestor premii se urmareste identificarea persoanelor fizice, a corporatiilor mari si a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urile), a organizatiilor nonprofit si a liceelor care pot fi recunoscute pentru contributia lor la un mediu inconjurator durabil, care au contribuit semnificativ in cele doua domenii: energie regenerabila si durabilitate.

 In data de 19 ianuarie 2015 (la cea de a 7-a editie), Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic a acordat recunoastere unui alt grup de castigatori, la urmatoarele categorii:

  • Corporatii mari (un premiu de recunoastere);
  • Intreprinderi Mici si Mijlocii (SME) - 1,5 mil $;
  • Organizatii non-profit (NGO) - 1,5 mil $;
  • Pentru intreaga activitate -500 000$;
  • Categoria licee - cate 100 000$/liceu pentru fiecare din cele cinci continente: Africa, America, Asia, Europa si Oceania.

 La aceasta ultima editie, castigatorul categoriei Licee - regiunea Europa, a fost Colegiul "Petru Rares" din Piatra Neamt, cu un proiect de reducere a consumului de energie - transformarea vechii cladiri a Colegiului National "Petru Rares" intr-o constructie cu sisteme de reducere a consumului de energie clasica si a resurselor naturale.

           Pentru informatii privind modul de inscriere si conditiile de participare, precum si alte detalii despre competitie, vizitati site-ul: http://www.zayedfutureenergyprize.com . De asemenea, pentru orice intrebari referitoare la procesul de inscriere si selectie a proiectelor, puteti contacta direct organizatorii, la adresa de e-mal: dyassin@masdar.ae sau la telefon: +971 2 653 6012.

 

p.Director executiv

biolog-chimit Roman Sever Ioan.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2730 vizualizări17 martie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0