Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
ZIUA EUROPEANA A PARCURILOR 24 MAI 2015 "Nature is Our Business".

Ziua Europeana a Parcurilor a fost lansata de Federatia EUROPARC cu scopul de a creste profilul ariilor protejate europene si de a genera sprijin public pentru scopurile si activitatile lor. Prima aniversare a avut loc in anul 1999, iar evenimentul a inceput sa fie celebrat anual de-a lungul intregului continent. De Ziua Europeana a Parcurilor 2015, mii de oameni din Europa vor lua parte la activitati si evenimente care evidentiaza importanta ariilor protejate pentru dezvoltarea ecologica, sociala si economica a teritoriilor noastre.
In municipiul Bistrita, Primaria in colaborare cu Agentia de Protectia Mediului si asociatiile "Cercetasii bistriteni" si "Harta Verde", va invita in Parcul municipal unde vor avea loc urmatoarele actiuni:


DUMINICA - 24 mai 2015, ora 15.00

Ora 15.00:
Deschiderea evenimentului - FOISOR, Trupa de teatru PITICOT va anima evenimentul.

Ora 15.10:
"Hai prin parc cu bicicleta !" - tur al parcurilor pe traseul: Parcul municipal - Parcul "Casa Alba" - Parcul Eroilor - Parcul primei scoli romanesti - Parcul Tineretului - Parcul municipal.
Plecarea se face din fata foisorului din Parcul municipal.
Participa: Asociatia "Cercetasii Bistriteni", Consiliul Local al Tinerilor Bistrita si Grupurile ECO. In fiecare din cele cinci parcuri va fi prezentat, pe scurt, istoricul realizarii parcului.

Orele 15.15 - 17.00:
Biodiversitate in Bistrita - actiune interactiva de cunoastere a florei si faunei din Parcul municipal, organizata in colaborare cu reprezentantii Asociatiei "Harta Verde Romania".
Participa: grupurile ECO de la scolile gimnaziale nr. 1, 4, 5, Colegiul National "Liviu Rebreanu", Colegiul National "Andrei Muresanu" desfasoara o mini-activitate de cercetare constand in studierea unui areal in parc.

Orele 15.15-15.45:
"PARADA FLORILOR" - prescolarii de la gradinitele bistritene nr. 2, 3, 6, 12, 13, 14, "Trenuletul Veseliei" si "Dumbrava minunata" se vor deplasa pe aleile parcului (de la Sala Polivalenta spre Foisor).

Ora 15.30:
"Nature is our business" - Targ cu lucrari realizate de elevii Colegiului National "Liviu Rebreanu", Colegiului National "Andrei Muresanu" si ai Scolii Gimnaziale nr. 1.

Orele 15.45 - 16.45:
Centru pentru jocuri distractive - prescolarii de la parada florilor participa la jocuri invatate la gradinita alaturi de voluntarii de la Asociatia "Tineri pentru comunitate" care initiaza un joc distractiv numit TWISTER

0 comentarii2709 vizualizări22 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0